F1 Nieuws

Charles Leclerc haalt keihard uit naar Ferrari: 'Ik sta met mijn mond vol tanden'

Charles Leclerc haalt keihard uit naar Ferrari: 'Ik sta met mijn mond vol tanden'
BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc haalt keihard uit naar Ferrari: 'Ik sta met mijn mond vol tanden'

Charles Leclerc haalt keihard uit naar Ferrari: 'Ik sta met mijn mond vol tanden'
BSR Agency

Charles Leclerc kon zijn ogen niet geloven tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Waar hij de race in de straten van Monaco nog wist te winnen, is het sindsdien één grote nachtmerrie geweest voor de zesvoudig Grand Prix-winnaar. In de vier races die volgden na de overwinning in zijn thuisland heeft hij slechts tien punten gescoord.

In totaal scoorde Leclerc twaalf punten sinds de GP van Monaco, maar twee punten werden behaald in de Sprint in Oostenrijk. De race eindigde hij op meer dan een ronde achterstand van de leiding, net als in Silverstone. In Groot-Brittannië werd hij uitgeschakeld in Q2 en heeft hij in de race eigenlijk nooit kansen gehad om een goed resultaat te scoren. Achteraf weet hij dan ook niet meer wat hij moet zeggen.

Voor de zoveelste keer had hij problemen met zijn bolide, waardoor Ferrari zelfs de updates van Barcelona van de auto af heeft gehaald, omdat ze vermoeden dat daar een probleem zit. Dit werkte echter ook niet, aangezien Leclerc op P14 eindigde. Als hij zich voor de camera van F1TV meldt, laat de Monegask weten dat hij er helemaal klaar mee is.

"Ik voel me niet goed, het is nu te veel. Het zijn te veel races, ik sta met mijn mond vol tanden als ik mij hier moet melden. We moeten gewoon resetten als een team, maar ja, er is altijd een andere reden waarom het niet klikt en het maakt het moeilijker om te analyseren en vooruit te gaan", zo begint Leclerc.

Hongarije

Hij hoopt dat hij in Hongarije beter voor de dag komt dan in de afgelopen vier races gebeurd is. Ook wil hij in gesprek gaan met het team, omdat er de laatste tijd veel foute keuzes zijn gemaakt als het gaat om strategie. Dat moet echt beter, vindt Leclerc.

"We zullen proberen om in Boedapest alles op een rijtje te zetten. We moeten zeker met het team praten over het beslissingsproces en wat we beter moeten doen, zodat ik meer informatie heb op kritieke momenten of dat ik betere informatie krijg om in de toekomst hopelijk betere beslissingen te nemen."

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat Ferrari-topman Enrico Cardile is vertrokken bij het team. Hij zal zich aan gaan sluiten bij Aston Martin...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties