F1 Nieuws

Charles Leclerc vertrouwt Red Bull niet: 'Doen iets vreemds met hun motor'

Charles Leclerc vertrouwt Red Bull niet: 'Doen iets vreemds met hun motor'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Charles Leclerc vertrouwt Red Bull niet: 'Doen iets vreemds met hun motor'

Charles Leclerc vertrouwt Red Bull niet: 'Doen iets vreemds met hun motor'
Red Bull Content Pool

Ferrari-coureur Charles Leclerc eindigde de Grand Prix van Emilia-Romagna op de derde positie, waar hij na afloop van de race best tevreden over was. Na de kwalificatie had de Monegask namelijk verwacht dat McLaren en Red Bull Racing weg zouden rijden, omdat ze op de rechte stukken een flink stuk harder liepen dan de Ferrari SF-24.

En dat is vreemd, meent Leclerc, aangezien zijn bolide juist sterk is op die rechte stukken. Ferrari is al sinds 2022 aan het zoeken naar de juiste balans in de auto, maar één ding is altijd top gebleven: de topsnelheid. Dat Red Bull én McLaren meerdere kilometers per uur sneller gingen op het lange rechte stuk, laat bij Leclerc wat alarmbellen rinkelen, zeker nu hij wat data in heeft gezien van na de kwalificatie.

Ferrari verliest het op rechte stukken

Dat Ferrari en Charles Leclerc niet op pole position mochten beginnen, was vooral te danken aan het feit dat de SF-24 veel snelheid verloor op de rechte stukken. In sector 1 moest hij al meer dan twee tienden toegeven op Max Verstappen in de kwalificatie, wat hij in de rest van de ronde niet meer goed wist te maken. Dit zorgde ervoor dat hij zich als vierde kwalificeerde, maar na een straf van Oscar Piastri als derde mocht starten.

In de race ging het qua rechtelijnsnelheid al een stuk beter. Daar heeft Ferrari wat aangepast, nadat ze in de data hadden gezien dat de Scuderia onwijs veel tijd verloor op die rechte stukken, ten opzichte van McLaren en Red Bull. Tegenover Sky Sports laat Leclerc weten dat die data er erg 'vreemd' uit zag en hij vertrouwt het zaakje dan ook niet. Volgens de Monegask doet het team van Max Verstappen iets geks met de motor, net als ze dat bij McLaren doen.

"Het ontbrak ons gisteren een beetje in de kwalificatie. Na het bekijken van de data werd het duidelijk we vooral op het rechte stuk tekort kwamen - daar gaan we naar kijken - maar in de rest van de ronde waren we snel. Dus het ziet er goed uit voor de rest van het seizoen", begint Leclerc positief na de race in Imola. "Ik denk dat ons racetempo heel erg sterk is. Ik ben optimistischer dan gisteren als ik terugkijk op de kwalificatie, want dit is waar we volgens mij tekortschieten in een weekend als dit."

Trucje van Red Bull?

Maar wat heeft ervoor gezorgd dat Red Bull en McLaren zoveel winst konden boeken op de rechte stukken? Volgens Leclerc heeft dat alles te maken met bepaalde motorstanden en het gebruik maken van de beschikbare energie. Daarin doen ze iets raars, zo zag hij in de data.

"We verloren alles op de rechte stukken en ze doen iets vreemds met de hun, met hun motor. Zowel McLaren als Red Bull", gaat Leclerc verder. Echter denkt de vijfvoudig GP-winnaar wel dat Ferrari uiteindelijk iets weet te doen aan deze achterstand: "Het is volgens mij niks wat wij niet kunnen aanpassen, dus we gaan zorgen dat dat aangepakt gaat worden, zodat we weer écht kans maken op de winst."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties