F1 Nieuws

'Charles Leclerc vervangt mogelijk complete motor in Saoedi-Arabië'

'Charles Leclerc vervangt mogelijk complete motor in Saoedi-Arabië'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Charles Leclerc vervangt mogelijk complete motor in Saoedi-Arabië'

'Charles Leclerc vervangt mogelijk complete motor in Saoedi-Arabië'
Ferrari F1 Media

Ferrari en Charles Leclerc moeten in de tweede race van 2023 al gebruik maken van een derde control electronics (CE), waardoor de Monegask een gridstraf van tien plaatsen incasseert. Een coureur mag tijdens een seizoen namelijk maar twee CE's gebruiken.

Naast de tegenvallende resultaten van Ferrari in Bahrein - het team verloor gemiddeld een seconde per ronde op Max Verstappen in de RB19 - waren er voorafgaand aan de race ook al zorgen over de betrouwbaarheid.

Het Italiaanse team besloot de CE en energy store (ES) te vervangen op zondagochtend, omdat de ingenieurs vreemde waarden uitlazen vanuit de batterij, waardoor er werd besloten om ze uit voorzorg te vervangen.

Deze onderdelen zijn opgestuurd naar Maranello voor onderzoek en Leclerc kreeg twee nieuwe onderdelen gestoken. Maar na 41 ronden bleken ook deze elementen niet te werken. De Ferrari SF-23 van de Monegask viel ineens stil, wat betekende dat Leclerc de strijd vroegtijdig moest staken.

Gridstraf in Jeddah

In de fabriek in Maranello bleken beide CE's niet meer te herstellen te zijn. Hierdoor moet Leclerc in de tweede race (!) van het seizoen al een gridstraf van tien plaatsen nemen. Mocht de vijfvoudig Grand Prix-winnaar pole position trainen, moet hij de race op zondag vanaf de elfde plaats van start gaan.

Een ideale kans voor Verstappen om zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten. Na de eerste race van 2023 heeft de Limburger een gat van 25 punten naar Leclerc, met wie hij vorig jaar de 'titelstrijd' moest uitvechten.

'Mogelijk volledige motorwissel

Het is overigens ook nog niet uitgesloten dat Charles Leclerc een volledige motorwissel krijgt in Saoedi-Arabië. Erik van Haren, journalist van De Telegraaf, ziet het zo gebeuren dat Ferrari besluit om in één keer de complete krachtbron van Leclerc te wisselen, zodat hij in de rest van het seizoen minder snel hoeft te stressen als het gaat om het incasseren van gridstraffen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties