F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar Sergio Pérez: 'Hij miste voor open goal'

Christian Horner haalt uit naar Sergio Pérez: 'Hij miste voor open goal'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit naar Sergio Pérez: 'Hij miste voor open goal'

Christian Horner haalt uit naar Sergio Pérez: 'Hij miste voor open goal'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft het moment gedeeld waarop de titelaspiraties van Sergio Pérez volgens hem ten einde kwamen. Volgens Horner heeft dat moment er onder meer voor gezorgd dat de Mexicaan vijf keer achter elkaar niet door wist te komen naar Q3.

Pérez en Red Bull-teamgenoot Max Verstappen begonnen het seizoen beiden goed. Zo wist Pérez de races in Saoedi-Arabië en Bakoe te winnen, terwijl Verstappen de races in Bahrein en Australië op zijn naam zette. In Miami Gardens, de vijfde race van het seizoen, bedroeg het verschil tussen de beide heren dan ook maar zes punten (in het voordeel van Verstappen).

Met een overwinning in Miami Gardens zou Pérez voor de eerste keer in de geschiedenis van de sport als Mexicaan aan de leiding van het rijderskampioenschap gaan.

Mentale dreun

Bij de Grand Prix van Miami begon Pérez vanaf pole position. Verstappen ving de race daarentegen aan vanaf de negende stek nadat hij door een fout in zijn eerste vliegende ronde geen tijd op het bord had gezet. In zijn tweede vliegende ronde kwam Ferrari-coureur Charles Leclerc hard tot stilstand in de muur en was de kwalificatie voorbij.

Uiteindelijk won Verstappen de race ten koste van Pérez. Volgens Horner was dat hét breekmoment voor de Mexicaan. "Ik denk dat er een beslissend moment was dit seizoen en dat was waarschijnlijk in Miami. Daar miste Sergio als het ware voor open goal. Hij had de races in Saoedi-Arabië en Bakoe gewonnen en je zag dat zijn zelfvertrouwen erg hoog was."

Meedogenloos

"Ik denk dat Max die de race won - terwijl hij werd verrast door een rode vlag in de kwalificatie, daardoor als negende moest starten, maar al vrij snel de leiding wist over te nemen - zo'n grote mentale klap moet zijn geweest voor Sergio.

Daarna kwam Monaco en vanaf toen werd het alleen maar erger (voor Sergio). Ik denk dat hij (Verstappen) gewoon meedogenloos is en vanaf die race (in Monaco) heeft hij elke race op de top van zijn kunnen gepresteerd", aldus Horner, die doelt op de vijf achtereenvolgende keren dat Pérez niet door wist te komen naar Q3.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties