F1 Nieuws

Grote zorgen over Grand Prix van Las Vegas: 'Dat zal uitvergroot worden'

Grote zorgen over Grand Prix van Las Vegas: 'Dat zal uitvergroot worden'
F1 Nieuws

Grote zorgen over Grand Prix van Las Vegas: 'Dat zal uitvergroot worden'

Grote zorgen over Grand Prix van Las Vegas: 'Dat zal uitvergroot worden'

Bandenfabrikant Pirelli denkt dat de Grand Prix van Las Vegas nog wel eens voor een flinke uitdaging kan gaan zorgen voor de teams en de coureurs. Met name de lage temperaturen en het spiksplinternieuwe asfalt zullen voor de nodige problemen zorgen.

Aankomend weekend wordt er voor de eerste keer sinds 1982 weer een Formule 1-race verreden in Las Vegas. Op het Las Vegas Strip Circuit zullen coureurs per ronde 6.201 kilometer afleggen door de gokstad. In totaal zullen er tijdens de race 50 rondes worden verreden.

De race moet hét spektakel van het jaar worden. Formule 1-eigenaar Liberty Media heeft immers niet voor niets meerdere honderden miljoenen (bedragen van om en nabij de 500 miljoen worden genoemd) uitgetrokken om het raceweekend tot een succes te maken.

Spektakel

Volgens Pirelli-topman Mario Isola is het goed mogelijk dat fans naast alle actie naast de baan ook genoeg actie op de baan zullen zien. Vanwege de nieuwigheid van het asfalt en de lage buiten- en baantemperaturen kan de Grand Prix van Las Vegas namelijk voor het nodige spektakel gaan zorgen.

"Het asfalt (op het circuit, red.) zal bestaan uit een mix van normaal asfalt, zoals dat van op de Strip, en geherasfalteerde delen die voor het raceweekend zijn aangelegd. Daar staan wat vraagtekens bij vanuit onze kant.

Er zullen geen races worden gehouden door support klassen (Formule 2, Formule 3) en gedurende de dag zijn grote delen van de baan toegankelijk voor normaal stadsverkeer. De baan is dus niet voorzien van rubber zoals normaal gesproken het geval is", begint Isola.

Topsnelheid

Qua circuit zelf zal het Las Vegas Strip Circuit vergelijkbaar zijn met de circuits in Italië en Azerbeidzjan. "De baan is vergelijkbaar met Bakoe of Monza. Een hoge topsnelheid zal hier erg belangrijk zijn om competitief te kunnen zijn.

Alle sessies worden laat op de avond verreden met ongebruikelijke baantemperaturen voor een raceweekend. De temperaturen zullen overeenkomen met de temperaturen van tijdens de wintertestdagen in Europa.

De lange rechte stukken maken het daarnaast alleen nog maar moeilijker om temperatuur in de banden te krijgen tijdens de kwalificatie. Het behouden van een goede temperatuur is net zo moeilijk. Het is dezelfde uitdaging die we ook in Bakoe hebben, maar in Las Vegas zal dat uitvergroot worden", aldus Isola.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties