F1 Nieuws

Christian Horner heeft pijnlijk bericht voor Pérez: 'Hebben meer dan genoeg opties'

Christian Horner heeft pijnlijk bericht voor Pérez: 'Hebben meer dan genoeg opties'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner heeft pijnlijk bericht voor Pérez: 'Hebben meer dan genoeg opties'

Christian Horner heeft pijnlijk bericht voor Pérez: 'Hebben meer dan genoeg opties'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez zal ook in 2024 plaatsnemen in de RB20, naast Max Verstappen. Dat heeft Christian Horner nogmaals bevestigd tijdens het Grand Prix-weekend in Austin. Een vermeende afspraak tussen Red Bull en Pérez dat hij zijn zitje kwijtraakt als hij geen tweede weet te worden in het kampioenschap, werd door Horner afgedaan als 'onzin'.

Maar het is uiteraard geen geheim dat het stoeltje van Sergio Pérez wel onder druk staat, of hij er volgend jaar nog zit of niet. Eerder dit seizoen heeft Helmut Marko al te kennen gegeven dat Pérez bij Red Bull mag blijven, bij gebrek aan beter. Het is nog maar de vraag of dat Checo ook gaat redden in 2025.

Het contract van Pérez loopt na volgend seizoen af en het liefst zou hij bij Red Bull Racing blijven, maar de Mexicaan beseft dat dat wel van twee kanten moet komen. Als we naar de woorden van Helmut Marko en Christian Horner luisteren, lijkt het uitgesloten dat Checo nog een jaar langer blijft dan zijn contract loopt, maar na het afgelopen raceweekend heeft Horner zich hard gemaakt voor Pérez.

'Moeilijkste baan'

Volgens Red Bull-baas Christian Horner heeft Sergio Pérez namelijk de moeilijkste baan in de hele Formule 1-wereld. De Mexicaan is teamgenoot van Max Verstappen en moet week-in, week-uit toezien hoe de drievoudig wereldkampioen het maximale uit zichzelf en de auto haalt, terwijl Pérez moeite blijft hebben met de RB19.

Pérez is na Pierre Gasly en Alex Albon de derde coureur die is vermorzeld door Verstappen en het mentale gevolg daarvan mag volgens Horner niet onderschat worden.

"De teamgenoot van Max Verstappen zijn is waarschijnlijk de moeilijkste baan in de pitstraat, omdat hij op zo'n hoog niveau opereert en gewoon meedogenloos is", begint Horner bij Speedcafe.

"De mentale kracht die je nodig hebt om daarmee om te gaan is gewoon... Elke keer als je een de data ziet, is het van: 'Wow! Hoe heeft hij dat gedaan? Dat vergt een bepaalde karaktersterkte om daarmee om te kunnen gaan."

Geen gebrek aan opties

Ook al prijst Horner zijn coureur voor de mentale sterkte die hij heeft, moet hij toegeven dat Pérez inderdaad niet aan de verwachtingen voldoet dit seizoen. Mocht hij ook in 2024 niet presteren, zal Red Bull niet aarzelen om hem te vervangen voor het volgende seizoen. Er zijn immers opties genoeg, meent de Brit.

"We hebben meer dan genoeg opties. We hebben genoeg tijd om dat te bekijken en te evalueren, maar er zijn zoveel factoren die een rol spelen."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties