F1 Nieuws

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Dat is onvermijdelijk'

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Dat is onvermijdelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Dat is onvermijdelijk'

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Dat is onvermijdelijk'
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat een gridstraf voor Max Verstappen onvermijdelijk is. Verstappens motor uit Canada lijkt namelijk niet meer te redden en dus zal de Nederlander sowieso één extra motor moeten nemen dit seizoen.

Voor Red Bull en Verstappen begon het huidige seizoen erg goed. De formatie begon het jaar immers waar het 2023 afsloot: op de bovenste trede van het podium.

Sinds de Grand Prix van Miami is er echter verandering gekomen in de heerschappij van Verstappen en Red Bull. De concurrentie is namelijk dichterbij gekomen en lijkt inmiddels zelfs over het snellere materiaal te beschikken. Werk aan de winkel dus voor Red Bull, iets waar Verstappen al weken op hamert in de media.

Mercedes komt naar voren

Red Bull heeft al aangegeven dat het in Hongarije met updates op de proppen zal komen. Het valt nog maar te bezien hoe effectief die updates zullen zijn, aangezien ook Mercedes met een nieuw pakket aan onderdelen zal komen op de Hungaroring.

Afgelopen seizoen klokte Lewis Hamilton pole position op de 'Mickey Mouse'-baan net buiten Boedapest en dus is het goed mogelijk dat Mercedes opnieuw snel is in Hongarije.

Verstappen krijgt gridstraf, maar waar?

Na de race in Hongarije reist het Formule 1-circus af naar de Belgische Ardennen, naar het Circuit de Spa-Francorchamps. Het is de lievelingsbaan van Verstappen en in het verleden heeft hij er vaak mooie dingen laten zien. Zo won hij in 2023 vanaf de veertiende plaats nadat hij een gridstraf had gekregen voor het nemen van een nieuw motorblok.

Het is goed mogelijk dat Verstappen opnieuw in België een nieuwe motor zal nemen, aangezien het een relatief makkelijk circuit is om in te halen en Horner heeft laten weten dat er een nieuwe motor (en dus een gridstraf) aan zit te komen voor Verstappen.

"Ik weet zeker dat we op een gegeven moment met een nieuwe motor voor Max moeten komen. Het belangrijkste is om strategisch na te denken over wanneer. Daar werken we samen met Honda aan. Maar dat die straf er op een gegeven moment komt, is onvermijdelijk", aldus Horner. Dat strategische moment lijkt dus de Grand Prix van België te worden, al is dat nog voor de volle 100% zeker.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties