F1 Nieuws

Christian Horner komt woorden tekort voor 'leider' Max Verstappen: 'Van wereldklasse!'

Christian Horner komt woorden tekort voor 'leider' Max Verstappen: 'Van wereldklasse!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt woorden tekort voor 'leider' Max Verstappen: 'Van wereldklasse!'

Christian Horner komt woorden tekort voor 'leider' Max Verstappen: 'Van wereldklasse!'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is een coureur van absolute wereldklasse, meent Red Bull-baas Christian Horner. De Nederlander wist op de Red Bull Ring al de Sprint pole te pakken, waarna hij de Sprint op knappe wijze wist te winnen. Hij hield een aanval van zowel Lando Norris als Oscar Piastri af, waarna hij weg wist te lopen bij het McLaren-duo. En om de zaterdag goed af te maken, pakte Verstappen ook nog eens op dominante wijze de pole position voor de race op zondag.

Volgens de baas van Verstappen was de combinatie Max-RB20 vanaf het eerste moment in Oostenrijk 'on fire'. In de eerste vrije training zette de Limburger de snelste tijd neer, waarna dat in de rest van het weekend ook lukte. Dat is ontzettend knap, meent Horner. Het laat daarnaast ook zien hoe sterk Max is als hij de juiste auto onder zich heeft.

"Zowel de auto als hij waren vanaf de eerste minuut van dit weekend ongelooflijk snel", zei Horner na de kwalificatie. "Hij gaat op vier sets banden naar buiten en zette telkens een tijd neer die goed genoeg was voor pole position. Het is een ongelooflijke prestatie van hem en laat zien hoe blij hij is met de auto."

Maar naast Verstappen krijgt ook het team van Red Bull lof vanuit Horner: "Je neemt de informatie uit de vorige sessies mee. Na de sprints hebben de engineers geweldig werk geleverd. Het is belangrijk om een ​​goed team te hebben dat elk klein dingetje wil verbeteren. Dat is precies wat we hier hebben gedaan."

Verstappen opereert op hoog niveau

Red Bull mag dan volgens Horner geweldig opereren als team, maar als een coureur niet goed om kan gaan met de auto, de stress of andere omstandigheden, zullen er geen resultaten volgen. Bij Verstappen is daar totaal geen sprake van, wat Horner onwijs knap vindt. Hij ziet zijn coureur dan ook op een enorm niveau opereren.

"Het is geweldig om te zien op welk niveau hij opereert. Ook als hij binnenkomt weet hij de kleinste details meteen met zijn engineers te bespreken en weet hij precies wat hij nodig heeft. Dan heb je het over ‘slechts’ een paar honderdsten, of misschien een halve tiende, en dat laat zien hoe nauwkeurig hij is. Gewoon geweldig, absoluut van wereldklasse!"

"Max is de beste coureur ter wereld en hij blijft laten zien waarom. De manier waarop hij met zichzelf omgaat, laat ook zien dat hij niet alleen als leider is gegroeid, maar ook als persoon", aldus de Red Bull-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties