F1 Nieuws

Christian Horner stipt doorslaggevende factor aan voor succes van Max Verstappen

Christian Horner stipt doorslaggevende factor aan voor succes van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner stipt doorslaggevende factor aan voor succes van Max Verstappen

Christian Horner stipt doorslaggevende factor aan voor succes van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet dat Max Verstappen erg is gegroeid als Formule 1-coureur. Met name zijn vermogen om een race te lezen maakt hem volgens Horner een hele sterke Formule 1-coureur. Daarnaast denkt Horner dat Verstappen wel degelijk iets om records geeft.

Verstappen heeft dit seizoen zeventien races op zijn naam geschreven. Daarmee heeft Verstappen een nieuw record in handen, aangezien het oude record op vijftien overwinning in één seizoen stond. Wie dat record in handen had? Verstappen zelf.

Met nog twee raceweekenden te gaan kan Verstappen dit jaar 85% van alle verreden races winnen. Momenteel staat zijn percentage aan overwinningen op 77,2%. Mocht Verstappen de resterende twee races niet winnen, dan heeft hij nog steeds het record voor het hoogste percentage gewonnen races op zijn naam staan.

Reden voor succes

Maar waardoor is Verstappen zó uitermate sterk? Sergio Pérez beschikt immers over hetzelfde materiaal en is allerminst een pannenkoek achter het stuur, maar toch komt de Mexicaan er niet aan te pas om een echte uitdaging te vormen voor Verstappen.

Volgens Horner is dat, naast Verstappens talent, toe te schrijven aan het feit dat de Nederlander heeft geleerd om een race 'te lezen'. Dat vermogen komt doordat de Limburger blaakt van het zelfvertrouwen, zo laat Horner optekenen.

"Iedereen managet zijn snelheid in een race op zijn eigen manier. Max is heel erg goed geworden in het lezen van een race. Hij raakt niet in paniek als er iemand sneller is dan hij in de tweede sector, want hij kijkt enkel vooruit. Hij heeft het zelfvertrouwen om te weten hoe hij precies moet rijden", begint Horner.

Hij is ervan op de hoogte

Volgens de Brit heeft Verstappen dit geleerd in 2019. "Ik denk dat Max in 2019 een stap vooruit heef gezet. Misschien ook in 2020. Mercedes had toen een raket, maar toch wisten we enkele races op onze naam te schrijven. 2021 was natuurlijk ook een bizar jaar."

Verstappen heeft altijd laten weten dat records leuk zijn voor de geschiedenisboeken, maar dat hij er zelf niet minder om slaapt. Volgens Helmut Marko en Horner doen records er echter wel degelijk toe voor de Nederlander. "Die records betekenen dan wel niets voor hem, maar ik weet zeker dat hij ervan op de hoogte is", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties