F1 Nieuws

Pierre Gasly haalt uit naar Red Bull Racing: 'Het is niet eerlijk gegaan!'

Pierre Gasly haalt uit naar Red Bull Racing: 'Het is niet eerlijk gegaan!'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Pierre Gasly haalt uit naar Red Bull Racing: 'Het is niet eerlijk gegaan!'

Pierre Gasly haalt uit naar Red Bull Racing: 'Het is niet eerlijk gegaan!'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

In de eerste seizoenshelft van 2019 mocht Pierre Gasly plaatsnemen naast Max Verstappen bij Red Bull Racing, maar die samenwerking bleek niet geweldig te verlopen. Al na een half jaar werd de Fransman vervangen door Alex Albon en dat heeft de Alpine-coureur zijn voormalig werkgever nooit kunnen vergeven.

De prestaties van Gasly bij Red Bull Racing waren niet denderend te noemen. Waar Max Verstappen mee kon strijden om overwinningen en podiums, moest zijn teamgenoot het doen met gevechten in het middenveld. Maar dat was niet het enige dat Gasly tegen zich had.

Volgens geruchten was de voormalig GP2-kampioen erg kritisch op Adrian Newey en zijn ontwerpteam. Gasly vond de Red Bull RB15 niet goed genoeg en liet dat op een duidelijke manier merken, wat weer niet gewaardeerd werd binnen het team.

Het is volgens insiders daarom dat Horner en Marko zo snel besloten om Gasly te dumpen en voor Alexander Albon te gaan. Maar als Gasly nu terugkijkt op die tijd, weet hij dat hij niet eerlijk behandeld is door het Oostenrijkse team. Dat laat hij weten in de Beyond the Grid podcast van de Formule 1.

"Ik weet diep van binnen dat het slimme mensen zijn en ze zullen misschien hun eigen mening hebben over hoe bepaalde dingen gegaan zijn. Maar ik weet dat er duidelijke dingen zijn gebeurd, die voor mij heel duidelijk waren", begint Gasly mysterieus.

"Het is zoals het is, maar het is niet eerlijk gegaan! Maar goed, dat is de sport en ik heb toen geleerd dat deze sport niet altijd eerlijk is. Ik heb voor mijzelf echt een hoofdstuk afgesloten toen ik AlphaTauri verliet [zusterteam Red Bull Racing] en aan een gloednieuw avontuur begon bij Alpine."

Sergio Pérez

Na anderhalf seizoen werd ook Alex Albon vervangen bij Red Bull Racing. De Britse Thai kon ook niet leveren en werd opgevolgd door Sergio Pérez, die inmiddels alweer drie seizoenen teamgenoot is van Max Verstappen. De Mexicaan heeft het ontzettend zwaar en volgens Gasly is het ook lastig om naast Verstappen te rijden. Dat weet hij als de beste.

"Het is nooit makkelijk om het op te nemen tegen waarschijnlijk de beste coureur van het moment, in combinatie met het beste team en een team dat volledig om hem heen draait. Het is dus duidelijk een lastige klus", zegt Gasly over de positie van Sergio Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties