F1 Nieuws

Christian Horner uit kritiek op Max Verstappen na Grand Prix Miami

Christian Horner uit kritiek op Max Verstappen na Grand Prix Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner uit kritiek op Max Verstappen na Grand Prix Miami

Christian Horner uit kritiek op Max Verstappen na Grand Prix Miami
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner heeft Max Verstappen er zelf voor gezorgd dat hij kansloos was voor de overwinning, tijdens de Grand Prix van Miami. De teambaas en CEO van Red Bull Racing, die er volgens geruchten voor heeft gezorgd dat Adrian Newey is vertrokken, onthulde dat Verstappen veel schade aan zijn vloer had opgelopen door een fout in bocht 15.

In de eerste stint was Verstappen minder snel dan we van hem gewend zijn, maar alsnog was zijn snelheid goed genoeg om vooraan te blijven. Oscar Piastri, Charles Leclerc en Carlos Sainz werden niet op grote afstand gereden, maar ze kwamen ook niet héél dicht in de buurt bij Verstappen. Echter veranderde dit allemaal na de pitstops richting de harde banden. Na dat moment had de Nederlander het ontzettend zwaar en moest hij toezien hoe Lando Norris zonder enige moeite bij hem wegreed.

Red Bull Racing-CEO Christian Horner meent dat dat de fout van Verstappen zelf was. In ronde 20 heeft de Limburger een paaltje geraakt in de vijftiende bocht, wat voor een groot gat in zijn vloer zorgde. Aangezien hier de meeste downforce uit gehaald wordt, zorgt dit er ook voor dat Max veel downforce verloor, door die schade. Hierdoor was hij, volgens Horner, kansloos voor de zege na zijn fout.

"We hadden het hele weekend geen geweldige balans in de auto, maar rond ronde 20 heeft Max dat plastic paaltje in bocht 15 geraakt. Dat moment heeft behoorlijke schade aan de onderkant van zijn vloer opgeleverd. We moeten nog uitzoeken hoeveel het ons precies heeft gekost, maar het ging om best veel schade. Tot dat moment leek de snelheid nog wel voldoende. Hij liep niet ver weg, maar had wel een gaatje ten opzichte van Oscar Piastri en Lando Norris", zo begint Horner bij Motorsport.com.

'Vloer niet zo ontworpen'

Het is voor Horner dan ook duidelijk dat deze fout van Verstappen ervoor heeft gezorgd dat Norris naar zijn eerste overwinning kon snellen. Volgens de Brit zag de vloer van de RB20 van Max er na de race héél anders uit dan daarvoor, waardoor hij veel snelheid moest missen. Horner meent dan ook dat Max zichzelf, en het team, niet geholpen heeft.

"Het was een aanzienlijk stuk aan de linker achterkant van de vloer. Daar miste een deel en bovendien was de vloer nogal aan het flexen. Het heeft zeker niet geholpen. Hij verloor iedere ronde tweeënhalve tienden in de eerste bocht. In hoeverre dat door die schade kwam, moeten we nog bekijken. Maar als je de foto's van de vloer bekijkt, dan is duidelijk dat de vloer niet zo is ontworpen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties