F1 Nieuws

Christian Horner vol frustratie na actie Max Verstappen in Miami

Christian Horner vol frustratie na actie Max Verstappen in Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner vol frustratie na actie Max Verstappen in Miami

Christian Horner vol frustratie na actie Max Verstappen in Miami
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich tegenover Speedweek uitgelaten over het Formule 1-raceweekend in Miami Gardens. Volgens de Britse teambaas speelde een fout van Max Verstappen geen rol in de overwinning van Lando Norris.

Voor Red Bull was het raceweekend in Miami Gardens een beetje zoeken. Nooit was Verstappen immers 'een' met zijn RB20 en het was dan ook lange tijd zoeken naar de juiste balans. Die vond de Nederlander echter wel, aangezien hij pole position trainde voor de Sprint en de race van zondag. In de Sprint kwam Verstappen als eerste over de streep, een kunstje dat hij een dag later niet wist te herhalen.

Blauw oog voor Red Bull

Verstappen werd na een ongelukkig getimede safety car namelijk tweede in de race. Voor hem behaalde Norris zijn allereerste Formule 1-overwinning met een voorsprong van bijna acht seconden. Pérez werd uiteindelijk vierde in de Grand Prix van Miami. Volgens Horner is zijn equipe met "een blauw oog" ontsnapt in Miami Gardens.

"We hebben onze voorsprong in beide kampioenschappen vergroot", begint Horner positief. "Sergio was erg agressief in de eerste bocht en het scheelde echt helemaal niets in de eerste bocht of we hadden na slechts enkele seconden geen auto meer in de race gehad. Dat was een hachelijk moment en het was heel close. Wat dat betreft zijn we met een blauw oog ontsnapt hier", gaat de Brit verder.

Schade Verstappen

Na het "hachelijke moment" bij de start van de race, wist Verstappen enigszins weg te rijden bij de coureurs achter hem. Uiteindelijk maakte de Limburger echter een foutje in de chicane waardoor hij schade reed aan de vloer van zijn RB20.

"Helaas raakte Max een paaltje en beschadigde een deel van datzelfde paaltje de vloer van zijn auto. Ik kan niets zeggen over hoeveel tijd ons dat heeft gekost per ronde, maar het zorgde absoluut niet voor een voordeel", gaat Horner verder. Naar verluidt zou Verstappens vloerschade voor een verlies van tot wel twee tienden van een seconde hebben gezorgd per ronde.

Verdiende winnaar Norris

Ondanks de schade aan de vloer van Verstappen is Norris volgens Horner de verdiende winnaar van de race in de Sunshine State. "Volgens Max gleed de auto en wij denken dat dat te maken had met zijn schade. De prestatie van Lando (Norris, red.) wil ik echter op geen enkele manier onderuit halen. Ze hadden de snelheid en deden alles goed", aldus de Red Bull-teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties