F1 Nieuws

Christian Horner wijst omslagpunt aan voor Sergio Pérez: 'Daar stond hij voor open goal'

Christian Horner wijst omslagpunt aan voor Sergio Pérez: 'Daar stond hij voor open goal'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner wijst omslagpunt aan voor Sergio Pérez: 'Daar stond hij voor open goal'

Christian Horner wijst omslagpunt aan voor Sergio Pérez: 'Daar stond hij voor open goal'
Red Bull Content Pool

Het 2023 Formule 1-seizoen begon zo uitstekend voor Sergio Pérez, waar hij twee van de eerste vier races wist te winnen. Maar op een gegeven moment stortte het seizoen als een kaartenhuis in elkaar voor de Mexicaan, die inmiddels op 226 punten achterstand staat van zijn teamgenoot.

Waar Max Verstappen het kampioenschap al in Qatar wist te winnen, is Pérez nog altijd niet zeker van de tweede plaats op de ranglijst. Zijn voorsprong op Lewis Hamilton is gegroeid tot 39 punten na de GP van de Verenigde Staten, maar met nog vier races en een Sprint kan het nog alle kanten op.

Voor Christian Horner is het duidelijk: Pérez ging minder presteren door een mentale klap die hij ontving vanuit Max Verstappen. De Red Bull-baas wijst daarvoor de GP van Miami aan, waar Verstappen de race won vanaf de negende positie, terwijl Pérez op pole mocht beginnen.

Pérez gaf voor de race aan dat hij Verstappen normaliter niet zou zien in de GP, maar Max kwam er wel en ging aan Checo voorbij. Op veel oudere banden liep de Nederlander uit op Pérez, die op nieuw rubber stond en dat heeft hem veel pijn gedaan, meent Horner. In Miami heeft de Mexicaan een mentale klap ontvangen en dat kan in sport veel effect hebben.

"Ik denk dat het een enorm element is en bij elke sporter speelt mentale kracht altijd een belangrijke rol. En ik denk dat er dit jaar een beslissend moment was, waarschijnlijk in Miami, waar Checo voor een open goal stond. Hij had twee races gewonnen in Azerbeidzjan en Saudi-Arabië en je kon zien dat zijn zelfvertrouwen groot was", begint Horner bij Sky Sports.

Verstappen doet Pérez pijn

Het zelfvertrouwen van Pérez was dus torenhoog, dus dat hij verslagen werd door Verstappen in Miami kwam keihard aan. Vooral de manier waarop de Nederlander hem aan de kant zette was een pijnlijke reality check.

Volgens De Telegraaf was Verstappen extra gemotiveerd dat weekend door uitlatingen van Pérez en zijn entourage, waardoor hij nóg sneller ging dan normaal. Daar kon Checo niet mee omgaan, meent Horner.

"Dat Max de race won, nadat hij vanaf de negende plaats moest starten en al in zeer korte tijd de leiding pakte, was mentaal nogal moeilijk voor Checo om mee om te gaan. Tel daar Monaco nog eens bij op [Pérez kende een horror-weekend in Monte Carlo] en dan wordt het allemaal nog erger. Daarbij is Max ook meedogenloos. Hij slaat iedere race toe", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties