F1 Nieuws

Coronel heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Red Bull is niet meer de snelste auto'

Coronel heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Red Bull is niet meer de snelste auto'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Coronel heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Red Bull is niet meer de snelste auto'

Coronel heeft slecht nieuws voor Max Verstappen: 'Red Bull is niet meer de snelste auto'
Red Bull Content Pool

Volgens Tom Coronel is de nachtmerrie van Max Verstappen uitgekomen. Na de Grand Prix van Miami, waarin Lando Norris zijn eerste overwinning uit zijn F1-carrière wist te behalen, liet de Nederlander weten dat hij 'niet hoopte' dat dit de nieuwe realiteit zou zijn. Maar Coronel heeft de afgelopen races gezien dat dat wel het geval is: de Red Bull is niet meer de snelste auto van het veld.

In 2023 wist Max Verstappen een onwijs dominant jaar neer te zetten, door 19 van de 22 races te winnen. Men was bang dat dit in 2024 nóg erger zou worden, aangezien Red Bull zich vanaf de zomerstop al volledig had gefocust op het nieuwe seizoen, terwijl de concurrentie tot en met de laatste race moest vechten met elkaar. Toch is dit niet het geval, aangezien op dit moment de McLaren en de Ferrari sneller lijken dan de Red Bull RB20.

En volgens Tom Coronel 'lijken' de auto's inmiddels niet meer sneller dan de Red Bull van Max Verstappen, ze zijn het ook! Lando Norris, Oscar Piastri, Charles Leclerc én Carlos Sainz kunnen op dit moment gebruik maken van een auto die beter is dan die van Max en de Viaplay-analist verwacht dan ook niet dat Verstappen in Monaco zal triomferen.

"De Red Bull is naar mijn inziens ook niet meer de snelste auto en dat is eigenlijk wat Helmut Marko wil zeggen: 'Met Max hebben we nog wel de snelste rijder, maar Perez stond elfde en onze auto is niet meer de sterkste van het veld. We moeten dus weer iets bijzonders doen wat we vorig jaar ook hebben gedaan'. Maar toen was de auto wel een stuk sneller dan de rest", begint Coronel bij RN365. De Nederlandse coureur refereert daarbij naar een uitspraak van Helmut Marko, die na de GP van Emilia-Romagna liet weten dat zijn team had gewonnen wegens de 'Max-factor'.

Monaco wordt een lastig verhaal

Om te winnen in Monaco heeft Max Verstappen echt een wonder nodig, meent Coronel. Als het de Limburger in 2024 weer lukt om op pole te komen en daarna de overwinning binnen te slepen, zoals dat ook in 2023 gebeurde, dan hebben we volgens Coronel te maken met een héle speciale coureur. Nog specialer dan we Max nu al vinden.

"Ik ga niet voorspellen en het is niet dat ik het ga jinxen, maar als Max de pole pakt, dan is hij voor mij niet heel bijzonder, maar heel, heel, heel, heel, heel erg bijzonder. Want de auto kan het in principe niet. Ze gaan het echt moeilijk krijgen."

Voor de race voorspelt Coronel het volgende: "Dan denk ik dat het Leclerc, Max en Norris wordt, gewoon een mooie mixer. Max gaat tweede worden, hij gaat hem niet winnen, helaas. Ik zie twee Ferrari's en twee McLarens qua pitstopstrategieën heel slim werken om Max die trofee af te pakken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties