F1 Nieuws

Damon Hill over transfer Lewis Hamilton: 'Hier zit meer achter'

Damon Hill over transfer Lewis Hamilton: 'Hier zit meer achter'
Mark Sutton / Sutton Images / BSR Agency
F1 Nieuws

Damon Hill over transfer Lewis Hamilton: 'Hier zit meer achter'

Damon Hill over transfer Lewis Hamilton: 'Hier zit meer achter'
Mark Sutton / Sutton Images / BSR Agency

Volgens Damon Hill gaat Lewis Hamilton niet zomaar naar Ferrari toe. Vanaf het 2025 Formule 1-seizoen zal de zevenvoudig wereldkampioen uitkomen voor het Italiaanse team en laat hij Mercedes na twaalf dienstjaren achter zich. De Sky Sports-analist en 1996 F1-wereldkampioen denkt dat deze overstap laat zien dat Ferrari de zaakjes steeds beter voor elkaar heeft.

Al jaren wordt er gegrapt over de vorm van Ferrari in de Formule 1. Telkens moeten fans uitkijken naar het volgende seizoen, omdat het huidige jaar geen prijs op zal leveren. In de winterperiode wordt er dan telkens geroepen dat Ferrari een grote stap gaat zetten, waarna het seizoen weer in duigen valt. Dit is sinds 2008 het geval, het jaar dat ze voor het laatst een titel gewonnen hebben.

Maar Damon Hill gelooft dat dat verandering in gaat komen. Hij denkt dat Lewis Hamilton informatie gekregen heeft vanuit Maranello, waardoor hij besloten heeft om Mercedes te verlaten. Hij weet in ieder geval zeker dat de situatie van Hamilton niet te vergelijken is met zijn eigen situatie, toen Hill nog actief was in de koningsklasse van de autosport.

"Lewis heeft de leiding genomen over zijn carrière en zijn eigen richting bepaald. Het is niet zo dat Mercedes tegen hem heeft gezegd: 'Oh, we hebben iemand anders gecontracteerd', wat bij mij wel gebeurde", zo begint Hill bij Sky Sports.

"Het is een gegeven dat Ferrari, met dit soort beslissingen, een voordeel heeft qua merk en alle dingen die erbij komen kijken. De romantiek en de geschiedenis van het team... Het is gewoon een gegeven. Maar ik denk dat er dit keer meer achter zit. Ik denk dat er namelijk recent bewijs naar buiten is gekomen dat Ferrari zich begint neer te zetten als een team met een zeer competitief pakket", aldus de voormalig wereldkampioen.

Liever Ferrari dan Mercedes

Hill denkt dat ook Lewis Hamilton de resultaten van Ferrari nauwkeurig in de gaten gehouden zal hebben en een afweging heeft gemaakt: waar zie ik mijzelf de meeste kans maken op een achtste wereldtitel. Daarna heeft hij dezelfde keus genomen als Hill zou maken: naar Ferrari verkassen.

"Ze [Ferrari] begonnen de onderdelen samen te voegen en ze begonnen resultaten te boeken. En ik denk dat als je de keuze had tussen Mercedes die je hetzelfde materiaal geeft en Ferrari, ik liever naar Ferrari zou gaan en iets anders zou proberen."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties