F1 Nieuws

Damon Hill uit kritiek op 'strenge' werkwijze Helmut Marko

Damon Hill uit kritiek op 'strenge' werkwijze Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Damon Hill uit kritiek op 'strenge' werkwijze Helmut Marko

Damon Hill uit kritiek op 'strenge' werkwijze Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Oud-coureur en Formule 1-analist Damon Hill heeft kritiek geuit op de werkwijze van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Volgens Hill gaat Marko namelijk op een dermate strenge manier te werk dat het bij sommige coureurs averechts werkt.

Sinds dit seizoen heeft de Formule 1 twee Nederlandse coureurs op de grid. De ene Nederlander gaat momenteel aan de leiding in het wereldkampioenschap en lijkt af te stevenen op zijn derde achtereenvolgende wereldtitel. De andere Nederlander rijdt bij het zusterteam van Verstappens team en heeft sinds zijn debuut nog geen enkel punt weten te behalen.

Gele kaart

Gezien het feit dat De Vries' prestaties dit seizoen nog te wensen over laten, kreeg de Nederlander onlangs een publieke waarschuwing van Marko. "We hebben met Nyck gepraat en hij is het met ons eens dat het beter moet. Zijn teamgenoot doet het momenteel namelijk geweldig. Om het in voetbaltermen uit te leggen: Nyck heeft een gele kaart gekregen, maar nog geen rode kaart", aldus Marko.

Volgens de Oostenrijker zal De Vries worden vervangen bij AlphaTauri als zijn prestaties op de korte termijn niet verbeteren. Mogelijke opvolgers voor de Fries zijn dan Super Formula-coureur Liam Lawson en Formule 2-piloot Ayumu Iwasa.

Strenge aanpak

Zowel Max Verstappen als Nyck de Vries werden door Marko aangesteld om het te proberen bij het B-team van Red Bull. Marko staat erom bekend talent een kans te geven, maar fouten ook hard af te straffen. Volgens Hill werkt die aanpak bij coureurs als Verstappen, maar lijkt De Vries er momenteel aan onderdoor te gaan.

"Helmut was altijd al streng, maar ik heb geen idee waar die aanpak vandaan komt", begint Hill tijdens de F1 Nation-podcast. "Sommigen denken dat dit de beste manier is om alles uit een coureur te halen. Bij coureurs als Max kun je dit doen, want je weet dat hij tot het uiterste gaat", aldus Hill.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties