F1 Nieuws

Helmut Marko geeft update over Formule 1-toekomst van Nyck de Vries

Helmut Marko geeft update over Formule 1-toekomst van Nyck de Vries
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko geeft update over Formule 1-toekomst van Nyck de Vries

Helmut Marko geeft update over Formule 1-toekomst van Nyck de Vries
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft laten weten dat er voorlopig geen rijderswissel aan zit te komen bij AlphaTauri. Recentelijk deden geruchten de ronde die stelden dat Nyck de Vries wel eens kon worden vervangen bij AlphaTauri door niemand minder dan Daniel Ricciardo. Volgens Marko is er echter niets van deze geruchten waar.

Tot op heden is het (échte) Formule 1-debuut van De Vries nog niet wat hij er zich van had voorgesteld. In de vijf verreden races van dit seizoen slaagde de Nederlander er niet in om punten te scoren. Daarnaast heeft De Vries ook al meerdere keren schade gereden gedurende een raceweekend. Ook het feit dat AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda momenteel goed presteert, helpt niet mee voor De Vries.

In Miami Gardens behaalde de Fries echter zijn eerste hoogtepunt van het seizoen. De AlphaTauri-coureur haalde namelijk voor het eerste sinds zijn debuut het tweede gedeelte van de kwalificatie (Q2). Uiteindelijk zorgde dit gegeven niet voor een goed resultaat tijdens de Grand Prix van Miami. De Vries werd namelijk als achttiende afgevlagd in de Sunshine State.

AlphaTauri-zitje

Gevraagd naar de Formule 1-toekomst van De Vries bij AlphaTauri laat Marko optekenen dat er voorlopig geen wijzigingen zullen plaatsvinden in het rijdersduo. "In de komende drie races zullen er geen wijzigingen plaatsvinden", begint Marko in gesprek met F1 Insider. "We hebben met Nyck gepraat en ook hij ziet in dat het beter moet. Het gat naar Yuki, die momenteel geweldig presteert, is gewoon te groot. Om het in voetbaltermen te stellen: Nyck heeft een gele kaart gekregen, maar nog geen rode kaart. Als hij zichzelf verbetert, dan zullen we niet meer nadenken over een mogelijke vervanger voor hem."

Vervanger van De Vries

Mocht De Vries zichzelf niet verbeteren, dan moet Marko op zoek naar een passende vervanger. Onlangs deden geruchten de ronde die stelden dat Ricciardo de Nederlander zou vervangen, maar volgens Marko zal het niet Ricciardo zijn die de plek van De Vries inneemt. "Als hij zichzelf niet verbetert, dan zal het niet Ricciardo zijn die voor Nyck invalt. Dan zouden we terugvallen op onze pool aan jonge talenten. Ik heb het dan over Liam Lawson en Ayumu Iwasa. Ricciardo speelt daarin dus geen rol", aldus Marko.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties