F1 Nieuws

Daniel Ricciardo deelt bijzonder detail over test in bolide van Max Verstappen

Daniel Ricciardo deelt bijzonder detail over test in bolide van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo deelt bijzonder detail over test in bolide van Max Verstappen

Daniel Ricciardo deelt bijzonder detail over test in bolide van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo heeft laten weten dat hij tijdens zijn Pirelli-bandentest op het circuit van Silverstone slechts enkele honderden van een seconde verwijderd was van de pole position-tijd van Max Verstappen. Een flinke boost voor het zelfvertrouwen van de Australiër, aangezien hij graag wil terugkeren naast de Nederlander.

In de tweede helft van het 2011-seizoen begon het Formule 1-avontuur voor Ricciardo. Bij het team van HRT (Hispania Racing Team) was er echter geen eer te behalen en dus verkaste Ricciardo in 2012 naar Toro Rosso (nu bekend als AlphaTauri). Bij de formatie uit Faenze zou hij tot 2014 rijden waarna hij de nieuwe teamgenoot werd van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

In zijn tijd bij Red Bull zou Ricciardo zeven keer op het podium staan, maar aan zijn tijd met winnend materiaal kwam in 2019 ten einde. Toen verkaste de Australiër namelijk naar het team van Renault (nu bekend als Alpine). Na enkele podiumplaatsen besloot Ricciardo om ook bij Renault te vertrekken. Bij McLaren vond de man uit Perth zijn nieuwe werkgever, maar na twee seizoenen was ook dat avontuur ten einde.

Red Bull-rentree

Kort na zijn vertrek bij McLaren werd Ricciardo opgepikt door Red Bull. Zijn oud-werkgever stelde hem aan als test- en reservecoureur en ook was Ricciardo te zien bij enkele sponsorevenementen van Red Bull. In het midden van 2023 werd Ricciardo na een succesvolle Pirelli-bandentest aangesteld als de vervanger van AlphaTauri-coureur Nyck de Vries. Na zijn Red Bull-exit was de Australiër dus weer terug op het oude nest, althans nog niet helemaal.

Zitje naast Verstappen

Ricciardo's grote doel is namelijk om terug te keren naast Verstappen, zijn oud-teamgenoot. Er zijn geruchten waarin wordt gesteld dat er een clausule in Ricciardo's contract staat waarmee hij, mits Sergio Pérez ondermaats presteert in de eerste paar races van komend seizoen, naast Verstappen kan verschijnen bij Red Bull.

Zijn rondetijden tijdens de Pirelli-bandentest op het circuit van Silverstone moeten hebben meegeholpen om deze clausule te laten verwerken in zijn Red Bull-deal. "Toen we de brandstof eruit haalden om hem op kwalificatiebrandstof te zetten, scheelde het maar een paar honderdsten van een seconde met de pole position-tijd van Max", aldus Ricciardo tijdens de Beyond The Grid-podcast.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties