F1 Nieuws

Daniel Ricciardo krijgt duidelijke waarschuwing van Christian Horner

Daniel Ricciardo krijgt duidelijke waarschuwing van Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo krijgt duidelijke waarschuwing van Christian Horner

Daniel Ricciardo krijgt duidelijke waarschuwing van Christian Horner
Red Bull Content Pool

Na de eerste vijf races van het 2024 Formule 1-seizoen kan het jaar van Daniel Ricciardo wel als teleurstellend worden omschreven. De Australiër werd vorig jaar met veel bombarie binnengehaald door AlphaTauri [nu Visa Cash App RB], nadat hij een halfjaar als reservecoureur in dienst was geweest bij Red Bull Racing. Dit seizoen zou hij een kans maken op het zitje naast Max Verstappen, als hij Yuki Tsunoda wist te verslaan.

Maar inmiddels wordt er totaal niet meer gesproken over het zitje van Sergio Pérez. Het enige zitje waar nog over gesproken wordt, is het zitje van Ricciardo zelf. De prestaties van de achtvoudig Grand Prix-winnaar vielen in de eerste vijf races dermate tegen, dat velen al van mening zijn dat Ricciardo plaats moet maken voor Liam Lawson, die hem in 2023 met verve verving, toen Danny Ric herstellende was van een handbreuk.

Ook Christian Horner, baas van Red Bull Racing en groot fan van Ricciardo, heeft door dat zijn favoriete coureur uit een ander vaatje moet gaan tappen, wil hij in 2025 nog altijd onderdeel uitmaken van de Red Bull-familie. Horner weet namelijk dat Lawson staat te popelen om zichzelf te bewijzen in de Formule 1 en daarom waarschuwt hij Ricciardo.

"Het ligt helemaal in de handen van Daniel [Ricciardo, red.]", begint Horner. "Hij moet een vorm gaan lieten zien die niet alleen bij ons, maar ook bij anderen de aandacht trekt. We hebben pas vijf races gehad, maar het is duidelijk dat er een coureur met het talent van Liam Lawson in de coulissen staat te wachten."

"Die staat natuurlijk te popelen om een kans te krijgen, maar er staat niets vast over wanneer of zelfs of dat zal gebeuren. De prioriteit ligt zeker bij de coureurs die op dit moment in de racestoelen zitten en we zullen zien hoe dat uitpakt", aldus Horner over het zitje van Ricciardo.

RB-baas denkt ook aan Lawson

Ook Peter Bayer, CEO van Visa Cash App RB, is van mening dat Liam Lawson niet voor eeuwig in de wachtkamer kan blijven zitten. Mocht Ricciardo teleur blijven stellen, is de kans groot dat Lawson in zijn zitje komt te zitten. Of dat dit jaar al gaat gebeuren, kan Bayer overigens nog niet zeggen.

"Het hangt een beetje af van hoe de markt zich ontwikkelt. Als er verandering komt in ons team, is de kans groot dat Liam de keuze wordt. Je weet niet hoe het gaat bij Red Bull. Het zou dit jaar kunnen gebeuren. Maar hij [Lawson] is onze reservecoureur, we hebben duidelijk gezegd dat hij onze nummer één kandidaat is voor een stoel, als er een stoel is", aldus Bayer.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties