F1 Nieuws

Jos Verstappen hint naar vertrek Max Verstappen: 'Moeten verder kijken'

Jos Verstappen hint naar vertrek Max Verstappen: 'Moeten verder kijken'
BSR Agency
F1 Nieuws

Jos Verstappen hint naar vertrek Max Verstappen: 'Moeten verder kijken'

Jos Verstappen hint naar vertrek Max Verstappen: 'Moeten verder kijken'
BSR Agency

Volgens Jos Verstappen is het goed mogelijk dat Max Verstappen de komende jaren bij een ander Formule 1-team door gaat brengen. De 26-jarige Nederlander, die de laatste drie seizoenen het kampioenschap heeft gewonnen in de koningsklasse van de autosport, is bij veel teams gewild, maar vooral Mercedes heeft interesse in de diensten van Verstappen.

Mercedes-baas Toto Wolff is al weken bezig met een charmeoffensief richting Max Verstappen. In de media laat de Oostenrijker vaak vallen dat hij er alles voor over heeft om Verstappen naar Brackley te halen en dat hij bereidt is om te wachten op Max, waardoor hij wellicht de kans laat lopen om andere topcoureurs aan te trekken. Zó graag wil Wolff dat Verstappen naar Mercedes komt.

En het lijkt er nu op dat de kans reëel is dat Verstappen ook daadwerkelijk een overstap gaat maken. Op dit moment is Red Bull Racing by far het beste team, met de beste auto en de beste monteurs. Maar over twee jaar staat er een grote reglementswijziging te wachten, waarbij de Formule 1-teams nieuwe auto's en nieuwe motoren moeten gaan ontwikkelen. Vooral dat laatste is een groot vraagteken bij Red Bull, aangezien zij in 2026 voor het eerst een eigen krachtbron zullen introduceren. Het is nog maar de vraag of deze motor krachtig genoeg is om mee te strijden met Mercedes en Ferrari.

Mercedes dominant bij laatste motorwijziging

Toen de motoren in 2024 flink veranderd werden [men ging van V8 naar V6 hybride motoren], was Mercedes dominant. Zij wisten precies wat de motor nodig had om ver voor de rest van het veld te rijden en ook voor 2026 is de verwachting dat Mercedes een geweldige motor zal produceren, terwijl er juist twijfels zijn over het Red Bull Powertrains-project. Het is dan ook niet vreemd dat 'Kamp Verstappen' alvast kijkt naar andere opties, iets wat Jos Verstappen nu ook bevestigd heeft.

Als de Nederlander door RaceXpress gevraagd wordt naar het constante geflirt van Toto Wolff met Max, laat vader Jos weten dat dat niet gek is. Iedereen wil Max hebben, maar er kan wellicht ook iets moois uit ontstaan, omdat Verstappen uiteindelijk ook de juiste keuze moet maken voor zijn toekomst. Zeker als er gekeken wordt naar de motoren voor 2026.

"Ik denk dat iedereen Max heel graag wil hebben, alleen denk ik dat Max op dit moment gewoon goed zit. Hij heeft een snelle auto, maar ja, we moeten ook verder kijken. We kijken ook naar 2026. We laten alles een beetje op ons afkomen en we blijven heel rustig en kijken wat er gaat gebeuren", aldus Verstappen Senior.

Newey weg?

Over een eventueel vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Raicng, iets wat afgelopen weekend de gemoederen flink bezighield in de Formule 1, kan Verstappen niks kwijt. Volgens Jos is er nog altijd een deal tussen Newey en Red Bull: "In de basis is er een deal tussen hem en Red Bull en de rest zien we wel. Ik kan daar niks van zeggen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties