F1 Nieuws

RB-CEO laat zich uit over mogelijke opvolger Max Verstappen

RB-CEO laat zich uit over mogelijke opvolger Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

RB-CEO laat zich uit over mogelijke opvolger Max Verstappen

RB-CEO laat zich uit over mogelijke opvolger Max Verstappen
BSR Agency

De organisatie van Red Bull Racing is aan het wankelen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat topontwerper Adrian Newey vertrekken en ook Max Verstappen wordt in verband gebracht met een vertrek. Peter Bayer, CEO van de Racing Bulls [zusterteam Red Bull Racing], heeft zich tegenover het Speedcafe uitgelaten over een eventuele opvolger.

Max Verstappen wordt steeds meer in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. In 2026 komt er een nieuw motorreglement, wat voor Mercedes de uitgewezen mogelijkheid is om weer een winnende auto te bouwen. Daarnaast is er een grote machtsstrijd gaande tussen Red Bull Oostenrijk en Thailand. De relatie tussen de Verstappens en teambaas Christian Horner zou hierdoor flink bekoeld zijn en deze strijd heeft er nu ook voor gezorgd dat Adrian Newey gaat vertrekken.

Lawson kandidaat nummer één

Reservecoureur Liam Lawson wordt veel genoemd als mogelijke vervanger van Max Verstappen. De Nieuw-Zeelander zou dan eerst voor zusterteam RB komen te rijden, waarna hij Max Verstappen op zou volgen bij het topteam van Red Bull. Ook RB-CEO Bayer heeft zich hier over uitgelaten.

"Het hangt een beetje af van hoe de markt zich ontwikkelt. Als er verandering komt in ons team, is de kans groot dat Liam de keuze wordt", laat Bayer weten. "Je weet niet hoe het gaat bij Red Bull. Het zou dit jaar kunnen gebeuren. Maar hij [Lawson] is onze reservecoureur, we hebben duidelijk gezegd dat hij onze nummer één kandidaat is voor een stoel, als er een stoel is", aldus de grote baas van het team uit Faenza.

De 22-jarige Lawson is momenteel reserve-rijder bij zowel Red Bull als Visa Cash App RB. De Nieuw-Zeelander heeft al meerdere races in verschillende raceklasses gewonnen. In 2023 mocht hij zijn F1-debuut maken bij Alphatauri, nadat Daniel Ricciardo zijn pols had gebroken. In slechts een handjevol races wist hij tóch wat punten bij elkaar te sprokkelen, waardoor het erop leek alsof Lawson in 2024 een vast stoeltje ging krijgen.

Echter koos Red Bull toch voor Ricciardo. De Australiër, die dit seizoen niet goed presteert, zou voor de zomer nog resultaten moeten halen. Anders zou het kunnen dat Lawson dit seizoen nog zijn stoeltje krijgt. Overigens wordt niet alleen Lawson, maar ook Carlos Sainz genoemd als eventuele opvolger van Max Verstappen. De Spanjaard, die dit jaar weg moet bij Ferrari, schijnt gesprekken gevoerd te hebben met de Oostenrijkse renstal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties