F1 Nieuws

Daniel Ricciardo lost waarschuwingsschot richting concurrentie na onthulling 2024-auto

Daniel Ricciardo lost waarschuwingsschot richting concurrentie na onthulling 2024-auto
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo lost waarschuwingsschot richting concurrentie na onthulling 2024-auto

Daniel Ricciardo lost waarschuwingsschot richting concurrentie na onthulling 2024-auto
Red Bull Content Pool

Volgens Daniel Ricciardo gaat Visa Cash App RB een team zijn om rekening mee te houden in 2024. De Italiaanse renstal, vorig jaar nog rijdend met de naam Scuderia AlphaTauri, heeft een flinke identiteitswijziging ondergaan, waarbij niet alleen de naam veranderd is. Ook het management is compleet vernieuwd, met Laurent Mekies als nieuwe teambaas.

De voormalig assistent teambaas van Ferrari neemt de taken over van Franz Tost, die het team aanstuurde sinds het moment dat Red Bull Minardi overnam, in 2006. Naast Mekies is ook Tim Goss nieuw in zijn rol als Chief Technical Officer, terwijl Alan Permane - vorig jaar ontslagen bij Alpine - het team komt versterken als Racing Director.

Bij de coureurs is niet veel veranderd ten opzichte van afgelopen seizoen. Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda zijn nog altijd de heren die de bolide - de RB-01 - moeten gaan besturen, maar wat wel anders is, is het gevoel van de auto. Ricciardo heeft zijn nieuwe speelgoed al uitvoerig mogen testen in de simulator en de resultaten daarvan stellen hem zeker niet teleur. Volgens de Australiër gaat de eerste auto van RB erg snel worden, waarbij hij een waarschuwingsschot lost richting de concurrentie.

"De auto wordt snel, maar als het er ook nog goed uitziet, is dat mooi meegenomen", begint Ricciardo bij RN365 tijdens de onthulling van de nieuwe bolide in Las Vegas. "Er gebeurt nu veel met dit team, waarvan ik denk dat het meer is dan alleen een nieuwe fase van het opbouwen van het team. We worden meer dan alleen een Red Bull-juniorenteam en dat vind ik heel belangrijk."

Podiumplaatsen

Voor Ricciardo is de RB-01 zo positief bevallen in de simulator, dat hij durft te geloven in goede resultaten. Dan heeft hij het niet alleen over een puntje hier en daar, wat in 2023 al een goed resultaat was, maar over het staan op het podium. En dat wil de achtvoudig GP-winnaar niet slechts één keer bereiken, aankomend jaar. Ricciardo wil weer volop meestrijden aan de voorkant van het veld.

"Nu ik aan een volledig voorseizoen begin, heb ik veel vertrouwen in mezelf, dus ik denk dat er goede dingen kunnen gebeuren. Het zou geweldig zijn om weer op het podium te staan, maar als je zegt: 'Oh je hebt maar één podium dit jaar en de rest zijn 10e plaatsen... Nee, dat is niet wat ik wil", aldus de Australiër.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties