F1 Nieuws

Pierre Gasly onthult verrassend feit over transfer Lewis Hamilton naar Ferrari

Pierre Gasly onthult verrassend feit over transfer Lewis Hamilton naar Ferrari
BSR Agency
F1 Nieuws

Pierre Gasly onthult verrassend feit over transfer Lewis Hamilton naar Ferrari

Pierre Gasly onthult verrassend feit over transfer Lewis Hamilton naar Ferrari
BSR Agency

De geruchten over een transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari kwamen uit het niets en binnen twaalf uur waren de officiële aankondigingen al binnen. Normaliter zit er geruime tijd tussen de eerste geluiden en een daadwerkelijke aankondiging, maar in het geval van Hamilton gebeurde het allemaal razendsnel. Dat betekent overigens niet dat niemand hiervan afwist.

Volgens het zeer betrouwbare Formu1a.uno - welke als eerste naar buiten kwamen met het nieuws dat Hamilton zich vanaf 2025 bij Ferrari zal voegen - wisten slechts vier of vijf mensen binnen Ferrari daarvan. Maar nu blijkt dat het gerucht zich al had verspreid onder de Formule 1-coureurs, voordat de pers erachter kwam. Tijdens de onthulling van de Alpine A524 liet Pierre Gasly namelijk weten dat hij al een tijdje wist van de gesprekken tussen Hamilton en Ferrari.

Tegenover Autosport laat de Fransman weten dat de gesprekken al geruime tijd liepen, maar dat beide partijen het goed geheim hebben weten te houden. Maar niet voor iedereen, aangezien Gasly er vanaf wist.

"Hij is duidelijk al heel lang bij Mercedes, maar ik was op de hoogte van enkele gesprekken met Ferrari. Uiteindelijk is hij aan het einde van zijn carrière. Dus het was nu of nooit. Ik denk dat het lang geheim is gehouden", zo zegt Gasly op de overgang van Hamilton naar Maranello.

Spannende situatie

Niet alleen voor de fans en voor de media gaat er zich een spannende periode voordoen met de overgang van Hamilton naar Ferrari. Het 2025-seizoen zal één van de meest gehypete seizoenen in de geschiedenis van de autosport worden en ook de coureurs kijken er nu al naar uit. Gasly laat weten dat hij het ook spannend vindt.

"Ik wens hem het allerbeste. Het is natuurlijk spannend... Hij is uiteindelijk de meest succesvolle coureur aller tijden, die zich aansluit bij een nieuw project, een nieuwe uitdaging. Ik weet zeker dat iedereen dat op de voet zal volgen."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties