F1 Nieuws

'Mercedes zet Lewis Hamilton schaakmat met clausule in zijn huidige contract'

'Mercedes zet Lewis Hamilton schaakmat met clausule in zijn huidige contract'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

'Mercedes zet Lewis Hamilton schaakmat met clausule in zijn huidige contract'

'Mercedes zet Lewis Hamilton schaakmat met clausule in zijn huidige contract'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton zal zijn gewaardeerde engineers Peter Bonnington en Andrew Shovlin niet mee kunnen nemen naar Ferrari, meldt het doorgaans zeer goed ingevoerde Motorsport.com Italië. Mercedes, het team waar Hamilton dit jaar nog voor uitkomt, heeft een clausule in zijn contract gezet wat ervoor zorgt dat hij geen ingenieurs mee mag nemen als hij ooit bij het team zou vertrekken.

Vorige week dropte Hamilton een bom op de Formule 1-paddock, door duidelijk te maken dat hij Mercedes na 2024 zal verlaten, na twaalf dienstjaren bij de Duitse renstal. Toto Wolff reageerde hier verrassend rustig op, aangezien hij aangaf dat hij zoiets altijd al aan had zien komen. Daarnaast maakte de mede-eigenaar van het Mercedes Formule 1-team duidelijk dat de samenwerking met Hamilton na 2025 hoe dan ook gestopt was, aangezien hij niet nog een contractverlenging zou krijgen.

Dat was ook precies de reden waarom Hamilton naar Ferrari wilde en kón vertrekken. De Brit wilde het liefst een nieuwe verbintenis van drie seizoenen bij Mercedes, waarvan er twee vast zouden zijn en beide partijen na die twee seizoenen zouden kunnen bepalen of er een derde aan toegevoegd zou worden. Maar vanuit het hoofdkantoor in Stuttgart kwam het bericht dat ze maximaal een 1+1 contract konden geven aan Hamilton, wat geschiedde.

Mercedes heeft zichzelf hiermee in de voet geschoten, omdat Hamilton al voor het 2024-seizoen van start is gegaan, besliste om zijn optie voor een jaar bij het team uit Brackley niet te activeren. Hij vertrekt bij Mercedes en zal zich aansluiten bij Ferrari, één van de grootste concurrenten. Maar daarin heeft het Duitse team zichzelf wel beschermd, weet de Italiaanse tak van Motorsport.com.

'Non-poaching clausule'

Hamilton zou namelijk het liefst twee engineers meenemen naar Maranello, de twee waarmee hij de beste band heeft binnen Mercedes. Peter Bonnington 'Bono' en Andrew Shovlin zijn de mensen welke Hamilton het meest vertrouwt en welke hij het liefst bij Ferrari zou hebben om zich te kunnen settelen in het team. Maar dat gaat niet mogelijk zijn.

Mercedes heeft namelijk een 'non-poaching clausule' in het contract van Hamilton gezet, wat betekent dat hij geen personeel vanuit Mercedes uit kan nodigen om hem te vergezellen om bij Ferrari te werken. Dit soort clausules worden wel vaker in contracten opgenomen, om er zo voor te zorgen dat populaire managers of belangrijke personen in een bedrijf niet allerlei werknemers meenemen naar hun nieuwe werkplek.

Hamilton wordt door deze clausule zelfs verboden om met Bono, Shovlin of iedere andere werknemer van Mercedes te praten over een overstap naar Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties