F1 Nieuws

Daniel Ricciardo over relatie met Max Verstappen: 'Nu beter dan voorheen'

Daniel Ricciardo over relatie met Max Verstappen: 'Nu beter dan voorheen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo over relatie met Max Verstappen: 'Nu beter dan voorheen'

Daniel Ricciardo over relatie met Max Verstappen: 'Nu beter dan voorheen'
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo houdt er nog altijd een goede relatie met Max Verstappen op na. De Australiër is voornamelijk onder de indruk van Verstappens manier van racen. Ook is het volgens Ricciardo bewonderenswaardig dat de Nederlander normaal is gebleven ondanks al zijn succes.

Ricciardo en Verstappen waren tussen 2016 en 2018 teamgenoten bij Red Bull. In 2019 besloot Ricciardo Red Bull echter te verlaten om voor het team van Renault uit te komen. Bij de Franse equipe behaalde Ricciardo enkele podia, maar nooit kwam hij in de buurt van de snelheid van zijn voormalig werkgever.

Na zijn tijd bij Renault verkaste Ricciardo in 2021 naar het team van McLaren. Bij de formatie uit Woking reed Ricciardo tot en met 2022 en behaalde hij één overwinning. Inmiddels is Ricciardo terug bij de Red Bull-familie en komt hij uit voor het team waar het voor Verstappen allemaal begon: het tot AlphaTauri omgedoopte team van Toro Rosso.

Iets van de afgelopen jaren

Ondanks zijn tijd bij andere teams hebben Ricciardo en Verstappen er altijd een goede relatie op na gehouden. Tijdens de Talking Bull-podcast van Red Bull gaat Ricciardo nog iets dieper in op zijn relatie met de tweevoudig wereldkampioen.

"Toen we teamgenoten waren, hebben we het altijd heel erg leuk gehad met z'n tweeën. We konden toen al altijd goed met elkaar lachen. Ik denk dat we nu echter nog beter met elkaar overweg kunnen dan voorheen", zo begint Ricciardo.

Bewondering

De Australische coureur gaat verder door te stellen dat hij Verstappens visie op racen bewonderenswaardig vindt. "Ik bewonder Max vanwege zijn benadering van het racen zelf, maar ook vanwege zijn succes van de laatste paar seizoenen en zijn onveranderde persoonlijkheid. Hij is niet echt beïnvloed door al zijn succes."

Ricciardo is momenteel afwezig uit de Formule 1 en lijkt pas over twee raceweekenden terug te keren naar het circus. In Zandvoort brak de man uit Perth namelijk een van zijn middenhandsbeentjes en is daardoor een aantal weken uit de running.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties