F1 Nieuws

Daniel Ricciardo reageert op 'exit'-uitspraken vanuit Helmut Marko

Daniel Ricciardo reageert op 'exit'-uitspraken vanuit Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo reageert op 'exit'-uitspraken vanuit Helmut Marko

Daniel Ricciardo reageert op 'exit'-uitspraken vanuit Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Oostenrijk op niet zachtzinnige wijze laten weten dat Daniel Ricciardo niet presteert bij het zusterteam. De Australiër werd in 2024 naast Yuki Tsunoda gezet met het idee dat hij Sergio Pérez na dat jaar zou vervangen bij Red Bull Racing, maar die gedachte is inmiddels in de prullenbak beland.

Niet omdat Sergio Pérez zo geweldig presteert op dit moment, maar omdat Ricciardo niet laat zien wat ze hem hadden verwacht en gehoopt. Vooral aan het begin van het jaar werd de 34-jarige coureur uit Perth vermorzeld door Tsunoda, waardoor zijn marktwaarde hard daalde. In Canada haalde voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve hard uit naar Ricciardo en nu heeft ook Helmut Marko stevige woorden gesproken.

Voor het weekend in Oostenrijk bevestigde de adviseur min of meer dat de tijd van Ricciardo bij Visa Cash App RB er binnenkort op zit. De aandeelhouders van Red Bull hebben namelijk geëist dat het zusterteam weer gebruikt gaat worden om jeugdige coureurs op te leiden en in die categorie valt Ricciardo helaas niet meer.

"De aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt dat het een jeugdteam is en daar moeten we naar handelen. Het doel was dat [Ricciardo] met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull Racing. Dat zitje is nu van Sergio Pérez, dus dat plan is niet langer geldig. We moeten er binnenkort een jonge coureur bij zetten. Dat wordt dan Liam Lawson."

Helmut Marko bij Kleine Zeitung

Ricciardo reageert

Maar Daniel Ricciardo laat het er niet bij zitten. De goedlachse Australiër heeft het interview van Marko uiteraard ook gelezen en laat in Spielberg weten dat hij er alles aan gaat doen om de mening van de Oostenrijker bij te stellen. Volgens Danny Ric kan hij weer voor een glimlach op het gezicht van Helmut Marko gaan zorgen.

"Op dit moment zit ik in het stoeltje, dus ik moet alles doen wat ik kan om de dingen onder controle te houden die ik kan doen. Als ik mezelf hier een schop onder mijn kont geef en dat ook in Silverstone doe, dan denk ik dat het verhaal kan veranderen", zo begint Ricciardo.

"Dus het is gewoon, ik denk dat ik me dat duidelijk moet toe-eigenen en op de top moet zitten van wat ik kan doen, en ja, ik weet zeker dat de vijfde kwalificatie in Montreal Helmut aan het lachen maakte. Als ik dat nog een paar keer kan doen, weet ik zeker dat ik hem zal laten glimlachen. Dus het is gewoon nog steeds zo sterk gericht op prestaties, en ja, blijf je daar op concentreren", aldus de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties