F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de vrije trainingen in Las Vegas

De reactie van Max Verstappen na de vrije trainingen in Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de vrije trainingen in Las Vegas

De reactie van Max Verstappen na de vrije trainingen in Las Vegas
Red Bull Content Pool

De vrijdag [donderdag in Vegas] van het Grand Prix-weekend in Las Vegas is nogal rumoerig begonnen. De eerste vrije training duurde slechts acht minuten door losgekomen putdeksels, waarna de tweede training zonder fans werd afgewerkt.

Het raceweekend in Las Vegas wordt al meer dan een jaar gehyped door de Formule 1, die hier voor het eerst zelf een race organiseren. De sport heeft meer dan 500 miljoen dollar in het project gepompt en het zou het grootste spektakel van het jaar moeten worden. Maar de eerste dag viel compleet in het water.

Al snel bleek dat het circuit niet veilig was, waarbij er meerdere putdeksels loskwamen door de zuigkracht van een Formule 1-auto. Hierdoor ging de eerste vrije training niet door en moesten de fans uren wachten op de tweede vrije training. Maar vlak voordat deze van start ging, kregen de toeschouwers te horen dat ze het terrein moesten verlaten.

Het was een grote chaos in Las Vegas, maar uiteindelijk konden de coureurs en teams wel een volledige oefensessie rijden. De tweede vrije training kon zonder onderbreking uitgereden worden en na deze sessie laat Max Verstappen aan Verstappen.com weten wat voor gevoel hij overhoudt aan de eerste dag in Vegas.

"Het circuit was erg glad. We hebben niet echt veel gereden in VT1, dus het kostte wat tijd om de banden wat beter op temperatuur te krijgen. Ik denk dat het aan het eind iets beter was. We hebben het hele programma kunnen rijden en dat is denk ik het belangrijkste", begint Verstappen na VT2.

Banden in Vegas

Wat in de race erg belangrijk gaat worden is de bandendegradatie. Hoe langer een coureur zijn banden heel weet te houden, des te beter hij voor de dag zal komen op zondag. Daar hebben de teams zich vooral op gefocust in de enige échte trainingssessie van de dag. Verstappen laat zich dan ook uit over de banden.

"De zachte banden werken goed voor één ronde. Op de lange run was het wat moeilijker, het leek erop dat de zachte band het moeilijk had. Dus gingen we heel snel naar de medium. Maar het lijkt erop dat zelfs de mediumband op de lange termijn niet zo gemakkelijk is. We moeten dus nog naar een aantal dingen kijken om te zien hoe we onze degragatie op de lange termijn kunnen verbeteren", gaat Verstappen verder.

De Nederlander heeft overigens wel een goed gevoel in zijn RB19: "Ik denk dat we er nog steeds heel goed uitzien in vergelijking met anderen, maar ik heb het gevoel dat we het misschien nog beter kunnen doen. Dus ja, niet eenvoudig om je banden te kiezen voor de race."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties