F1 Nieuws

Clownshow in Las Vegas: betalende fans moeten circuit verlaten voor uitgestelde VT2

Clownshow in Las Vegas: betalende fans moeten circuit verlaten voor uitgestelde VT2
BSR Agency
F1 Nieuws

Clownshow in Las Vegas: betalende fans moeten circuit verlaten voor uitgestelde VT2

Clownshow in Las Vegas: betalende fans moeten circuit verlaten voor uitgestelde VT2
BSR Agency

Het Grand Prix-weekend in Las Vegas gaat van kwaad tot erger. Vanaf het begin had Max Verstappen er al een hard hoofd in dat de race in het gokwalhalla een succes zou worden en de drievoudig Formule 1-wereldkampioen lijkt gelijk te krijgen. De eerste dag is een grote ramp gebleken.

Na slechts 8 minuten werd de eerste vrije training al stilgelegd en niet meer hervat, wegens een losgekomen putdeksel. Dit object heeft de auto's van Guanyu Zhou, Carlos Sainz en Esteban Ocon flink beschadigd, waardoor de Ferrari-coureur de race van achteraan moet starten. Hij moest zijn motor en versnellingsbak vervangen door de putdeksel, maar mag überhaupt van geluk spreken dat hij nog leeft.

Ferrari krijgt hier geen dispensatie voor vanuit de FIA, waardoor Sainz zijn straf gewoon moet uitzitten, terwijl niet hij, maar de organisatie er schuldig aan is. Maar dit is niet het enige punt van kritiek tijdens de eerste dag in Vegas.

Betalende fans weggestuurd

De tickets voor de Grand Prix van Las Vegas waren ontzettend duur, zoals alles in de gokstad. Maar als fans nou waar voor hun geld zouden krijgen, was dit niet zo'n probleem. Alleen, de fans krijgen géén waar voor hun geld, aangezien ze op vrijdag slechts 8 minuten hebben kunnen genieten van auto's op de baan.

Tienduizenden fans bleven op de tribunes zitten na de rode vlag, in de hoop de tweede vrije training nog mee te krijgen. Deze zou om 02:00 lokale tijd van start gaan. Maar een half uur voor de aanvang hiervan, maakte de organisatie bekend dat het alle tribunes leeg zou maken. Fans, die gewoon hadden betaald om aanwezig te zijn, moesten het circuit verlaten voordat VT2 überhaupt begonnen was.

Volgens de organisatie moest dit gedaan worden omdat er een tekort in personeel is. De sessie zal hoogstwaarschijnlijk pas rond 04:00 eindigen en er zouden dan niet genoeg beveiligers en andere medewerkers zijn om iedereen veilig van het circuit af te krijgen.

Start weer uitgesteld

Overigens is de start van de tweede vrije training wéér uitgesteld. Deze zou eigenlijk om 00:00 moeten beginnen, waarna deze werd verplaatst naar 02:00, maar inmiddels is dat weer opgeschoven naar 02:30.

Het circuit, dat deels is gelegen op een openbare weg, zou eigenlijk om 04:00 weer open moeten gaan als openbare weg, maar ook dit is nu opgeschoven. De Strip gaat pas om 06:00 weer open, waardoor mensen die naar hun werk moeten gaan om moeten rijden, of pas later op hun werk kunnen arriveren. Al met al is het tot nu toe één grote clownshow in Las Vegas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties