F1 Nieuws

De reacties van Max Verstappen en George Russell op de identieke rondetijd in Canada

De reacties van Max Verstappen en George Russell op de identieke rondetijd in Canada
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reacties van Max Verstappen en George Russell op de identieke rondetijd in Canada

De reacties van Max Verstappen en George Russell op de identieke rondetijd in Canada
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada heeft er zich een uniek voorval voorgedaan. Twee coureurs noteerden exact dezelfde rondetijd in de strijd voor pole position. In dit geval waren het George Russell en Max Verstappen die in de laatste kwalificatiesessie een identieke ronde neer hadden gezet, waardoor de hele Formule 1-wereld ontplofte op het internet.

Doordat zowel Russell als Verstappen een 1:12.000 wist te noteren op het Circuit de Gilles Villeneuve, is dit de eerste keer dat er meerdere coureurs exact dezelfde poletijd hebben gereden als in 1997 gebeurde, tijdens de Grand Prix van Europa. Dat weekend waren het drie coureurs die dezelfde tijd hadden staan, maar ook ditmaal zorgden Verstappen en Russell voor veel spektakel.

Omdat George Russell zijn tijd nét voor Verstappen had gezet, mag hij de race op zondag vanaf pole position starten, terwijl Verstappen de tweede startplek in moet nemen. Na de kwalificatie lieten beide coureurs weten wat zij van hun snelste rondes vonden, waarbij Russell aangeeft dat hij alle vertrouwen heeft dat hij morgen kan vechten met Verstappen in Canada.

"Het voelt zo goed. De fabriek heeft er zoveel werk in gestoken. We zeiden het al in Monaco: we hopen ons seizoen nu goed te beginnen. En dat hebben we hier gedaan. Wat heb ik dit gevoel gemist!"

Als de Brit gevraagd wordt hij of voor Verstappen kan blijven op zondag, reageert hij vol zelfvertrouwen: "Waarom niet? Laten we het proberen. De auto voelt fantastisch aan sinds we de updates kregen in Monaco. We zitten nu echt in de strijd."

Verstappen tevreden

Waar George Russell, uiteraard, erg blij was met zijn pole position, was ook de man op P2 tevreden. Verstappen had voorafgaand aan het weekend niet verwacht dat hij op de tweede plek zou mogen starten, waardoor hij daar zeker genoegen mee neemt. Ook Verstappen denkt dat de strijd met Mercedes op zondag erg spannend zal worden...

"Het is wat het is. Over het algemeen hadden we toch een goede kwalificatie. Het hele weekend was nog een beetje lastig voor ons. Dus ik pak deze tweede plaats met beide handen aan, daar had ik voor de kwalificatie zeker voor getekend. Het wordt morgen een interessante race vanwege de banden. Ook vanwege het weer natuurlijk. Ik hoop dat het spannend wordt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties