F1 Nieuws

Dit zijn de opvolgers van Adrian Newey binnen Red Bull Racing

Dit zijn de opvolgers van Adrian Newey binnen Red Bull Racing
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Dit zijn de opvolgers van Adrian Newey binnen Red Bull Racing

Dit zijn de opvolgers van Adrian Newey binnen Red Bull Racing
Red Bull Content Pool

Adrian Newey is vertrokken bij Red Bull Racing. De meesterontwerper heeft vlak voor de Grand Prix van Miami de deur bij het Oostenrijkse team achter zich dichtgetrokken. Vlak na het raceweekend maakte Red Bull duidelijk dat Newey vanaf nu geen onderdeel meer is van het raceteam.

Tot en met het eerste kwartaal van 2025 blijft Newey aan de RB17 werken, waarna hij vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Het is nog een groot vraagteken wat Newey gaat doen in de toekomst. Kiest hij ervoor om zich aan te sluiten bij een concurrent van Red Bull Racing, zoals Ferrari of Aston Martin, of maakt hij de keuze om met pensioen te gaan. Iets wat men ook niet uit kan sluiten, aangezien de meesterontwerper aan het einde van dit jaar 66 jaar wordt.

Maar wat er ook gaat gebeuren, dat Newey vertrekt bij Red Bull gaat een impact hebben. Toch hoeven fans van het Oostenrijkse team zich geen hele grote zorgen te maken. Volgens Erik van Haren is de impact van Newey bij Red Bull de laatste jaren flink minder geworden en ook op X weet een insider van Red Bull dit te melden.

Dr. Obbs, een engineer met goede bronnen binnen Red Bull Racing, maakt op zijn social media duidelijk dat er twee belangrijke opvolgers zijn voor de positie van Adrian Newey. Deze twee zijn de afgelopen jaren hoofdverantwoordelijk geweest voor de successen van het Oostenrijkse team. Het gaat hierbij om Enrico Balbo [head of aerodynamics] en Pierre Waché [technisch directeur].

Op X laat Dr. Obbs weten: "De twee belangrijkste mensen bij Red Bull Racing zijn nog steeds Enrico Balbo en Pierre Waché. Deze twee hebben een groot aandeel gehad in de RB19 en de RB20 en moeten behouden blijven."

Engineers verlengen contracten

Volgens goed ingevoerde bronnen hebben deze belangrijke engineers - Enrico Balbo en Pierre Waché - onlangs hun contracten verlengd bij Red Bull Racing. Beide heren liggen tot en met het einde van 2028 vast, net als Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties