F1 Nieuws

Helmut Marko waarschuwt Red Bull na vertrek Newey: 'Daar ben ik bang voor'

Helmut Marko waarschuwt Red Bull na vertrek Newey: 'Daar ben ik bang voor'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko waarschuwt Red Bull na vertrek Newey: 'Daar ben ik bang voor'

Helmut Marko waarschuwt Red Bull na vertrek Newey: 'Daar ben ik bang voor'
Red Bull Content Pool

Helmut Marko is bang dat Adrian Newey ervoor kiest om zich volgend seizoen aan te sluiten bij een concurrent van Red Bull Racing. De 65-jarige Brit, die vorige week zijn contract inleverde bij het Oostenrijkse team, zal na het eerste kwartaal van 2025 vrij zijn om te gaan en staan waar hij wil. En een aantal teams hebben zich al gemeld bij Newey.

Vooral Ferrari, Aston Martin en Williams lijken een serieuze poging te wagen om Newey in te lijven. Er gaan geruchten dat Ferrari zelfs al een geheime afspraak heeft gehad met Newey, vlak voor het raceweekend in Miami. Teambaas Fred Vasseur zou in Londen gesproken hebben met de meesterontwerper, die 25 keer een kampioenschap wist te winnen met zijn creaties.

Adrian Newey maakte afgelopen weekend duidelijk dat hij nog even niet zat te denken aan een nieuw avontuur bij een ander team. De Brit liet aan Martin Brundle weten dat hij zich eerst wilde richten op zijn gezien, waarmee hij wil gaan reizen, alvorens hij een keuze gaat maken over zijn toekomst in de Formule 1.

Ik ga met mijn vrouw en de honden waarschijnlijk in bijvoorbeeld een camper door Frankrijk reizen en gewoon van het leven genieten. En dan sta ik misschien op een gegeven moment onder de douche en zeg ik: 'oké, dit wordt het volgende avontuur', maar op dit moment is er nog geen plan"

Adrian Newey over zijn toekomstplannen

Maar Helmut Marko is er niet gerust op. De Oostenrijker en al sinds de oprichting van Red Bull Racing de topadviseur, denkt dat Newey wel degelijk van plan is om bij een rivaal aan de slag te gaan. Hij laat bij OE24 dan ook weten dat hij bang is dat één van de concurrenten volgend jaar met Newey aan de haal gaat.

"De meest ervaren man zal niet langer bij ons zijn en ik ben bang dat hij bij een concurrerend team gaat zitten. De mythe Newey is weg, maar ik denk niet dat we daardoor een technische inzinking krijgen. Nu moeten we ons concentreren op het wereldkampioenschap en het team weer op de rails krijgen."

Vleiende woorden Lewis Hamilton

Wat de volgende bestemming van Newey gaat worden, is nog onduidelijk. In Miami probeerde Lewis Hamilton de topontwerper over te halen om naar Ferrari te komen, door meerdere keren te benoemen hoe bijzonder zijn prestaties in de Formule 1 waren. Maar Newey liet toen weten dat hij eerst rust wil nemen, voor hij naar de toekomst kijkt.

"Het is erg aardig van Lewis om dat te zeggen, ik voel me erg gevleid. Maar op dit moment is het gewoon een beetje rust nemen en kijken wat er daarna gebeurt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties