F1 Nieuws

Eerste misstap Red Bull Racing: olielek voor Max Verstappen

Eerste misstap Red Bull Racing: olielek voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Eerste misstap Red Bull Racing: olielek voor Max Verstappen

Eerste misstap Red Bull Racing: olielek voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na drie uur testen in de vrijdagmiddag-sessie slechts achttien rondes gereden. De Nederlander zette aan het begin van zijn stint meerdere snelle rondjes neer op het bord, maar heeft zich inmiddels al een flinke tijd niet meer laten zien. Helaas voor Verstappen en Red Bull Racing heeft dat te maken met een probleem aan de RB19.

Verstappen klaagde richting zijn team over het feit dat zijn versnellingsbak vastzat in de derde versnelling, waarna hij terug de garage in werd gerold. Al snel gingen de schermen voor de pitbox van Red Bull Racing, wat alleen mag als de vloer volledig van de auto gehaald wordt. Dit doet een team alleen als er een probleem is met de bak of motor.

UPDATE: Erik van Haren meldt olielek bij Verstappen

Inmiddels heeft Erik van Haren meer informatie verschaft over de problemen bij Red Bull Racing. De Telegraaf-journalist, zéér betrouwbaar als het gaat om Red Bull-nieuws, meldt dat er een olielek is bij de RB19 van Verstappen, waardoor de Nederlander al een tijd binnen staat!

UPDATE 2: Olielek opgelost

Met nog een uur op de klok is inmiddels Max Verstappen ook weer op de baan! Red Bull Racing heeft het probleem opgelost en Verstappen kan nog even oefenen voor zijn wintertest erop zit!

Rode vlag door Mercedes van George Russell

Een geluk bij een ongeluk voor Verstappen is dat de sessie op dit moment stil ligt. De rode vlag is uit door het stilvallen van de Mercedes W14 van George Russell. Tijdens een racerun van de Brit kwam hij tot stilstand door een hydraulisch probleem. De vrijdag is dus niet probleemloos voor Mercedes en Red Bull Racing!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties