F1 Nieuws

Ernstige zorgen over vorm van Mercedes in 'moeizaamste periode ooit'

Ernstige zorgen over vorm van Mercedes in 'moeizaamste periode ooit'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Ernstige zorgen over vorm van Mercedes in 'moeizaamste periode ooit'

Ernstige zorgen over vorm van Mercedes in 'moeizaamste periode ooit'
Mercedes F1 Media

Gary Anderson, voormalig technisch directeur van onder meer Jordan, maakt zich ernstige zorgen over de vorm en toekomstvisie van Mercedes. In Brazilië kwam de Duitse formatie immers ruim een minuut achter winnaar Max Verstappen over de streep.

Tussen 2014 en 2021 wist Mercedes acht achtereenvolgende constructeurstitels en zeven rijderstitels te behalen. In 2021 won Verstappen de rijderstitel. Voor het 2022-seizoen was Mercedes dan ook vastberaden om Lewis Hamilton van zijn achtste wereldtitel te voorzien.

Dat gebeurde echter niet en Mercedes sloeg de plank op aerodynamisch gebied volledig mis. Samen met het team van Williams was Mercedes het enige team dat nauwelijks sidepods had op haar bolide.

Het concept bleek al snel niet te werken, maar Mercedes veranderde het pas tijdens het raceweekend in Monte Carlo eerder dit seizoen. Sindsdien gaat het iets beter met de formatie uit Brackley, maar nog altijd heeft Mercedes geen race gewonnen dit seizoen.

Moeizaamste periode ooit

In zijn column voor The Telegraph laat Anderson weten verbaasd te zijn over de vorm van de Zilverpijlen. "Mercedes bevindt zich waarschijnlijk in de moeizaamste periode waar ik een topteam ooit in heb gezien. Het is geen kwestie meer van meer downforce op de auto krijgen, want dan worden ze waarschijnlijk alleen maar langzamer. Ze hebben een schone lei nodig, want ze weten nog niet precies welke kant ze op willen voor 2024."

Het spoor bijster

Volgens Anderson is Mercedes het spoor zelfs helemaal bijster. "Als Mercedes om zich heen kijkt, dan zien ze Red Bull die het seizoen sterk beginnen en sterk afsluiten en McLaren die slecht begonnen, maar sterk gaan eindigen. Aston Martin begon goed, verslechterde toen, maar heeft zich nu herpakt en zelfs AlphaTauri heeft laten zien dat ze de auto hebben weten te verbeteren gedurende het seizoen."

Over Ferrari is Anderson iets minder positief, maar toch komt Mercedes ook op hen tekort. "Ferrari heeft niet echt vooruitgang geboekt, maar ze hebben zich wel staande weten te houden. Ze hebben Red Bull niet consistent weten te verslaan, maar zijn wel ongeveer het op één na beste team geweest.

Mercedes heeft dat nooit laten zien. Ze lijken een beetje op een jojo. Het ene weekend staan ze op de eerste rij en het andere weekend eindigen ze buiten de top tien. Ze zullen zelf zeggen dat ze niet weten waardoor dat komt", aldus Anderson.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties