F1 Nieuws

Esteban Ocon spreekt zich uit na incident met Max Verstappen in Las Vegas

Esteban Ocon spreekt zich uit na incident met Max Verstappen in Las Vegas
Alpine F1 Media
F1 Nieuws

Esteban Ocon spreekt zich uit na incident met Max Verstappen in Las Vegas

Esteban Ocon spreekt zich uit na incident met Max Verstappen in Las Vegas
Alpine F1 Media

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas kwam Esteban Ocon niet verder dan een zeventiende plaats, mede door het feit dat hij aan het einde van de sessie geen snellere rondetijd meer neer kon zetten. Volgens de Fransman was dat de schuld van Max Verstappen, die hem voorbijstak in de eerste bocht.

Op tv-beelden was te zien dat Ocon de eerste bocht probeerde aan te snijden, maar ineens kwam Verstappen door het beeld vliegen. Over de radio begonnen Ocon en Verstappen meteen met de vinger naar elkaar te wijzen, maar een onderzoek van de FIA kwam er niet, omdat beide heren met een snelle ronde bezig was.

Als Esteban Ocon zich voor de camera's meldt na de kwalificatie in het gok-walhalla, laat de Alpine-coureur weten dat hij ontzettend veel pech heeft dit seizoen. Vorig raceweekend werd hij - in zijn ogen - dwarsgezeten door Fernando Alonso, waarna hij crashte in Brazilië en dit keer heeft Verstappen hem van een goed resultaat afgehouden. Teamgenoot Pierre Gasly start de race namelijk als vierde.

"Ja, het lijkt erop dat dit seizoen de gifbeker echt helemaal leeg moet. Wij zitten iedere net aan de verkeerde kant van bepaalde incidenten. Als het nu gaat om straffen, incidenten op de baan, ongelukken, wat dan ook... Het lijkt erop alsof wij telkens geraakt worden door dit soort dingen", begint Ocon.

"Ik heb echt geen idee wat ik hier op moet zeggen. Als we naar de data kijken kan ik met zekerheid zeggen dat wij makkelijk door zouden zijn gegaan [zonder incident met Verstappen]. Na bocht 1 ben ik gewoon gas blijven geven, in de hoop dat ik alsnog zou verbeteren. Dat lukte ook nog eens bijna, terwijl we heel veel verloren in de eerste sector. Het zou een geweldige kwalificatie worden."

Ocon zelf oorzaak van incident

Als we Ocon mogen geloven was het puur toeval dat Max Verstappen juist bij hem nog even een inhaalactie wilde wagen, maar als we naar de on-board beelden van de Fransman kijken, blijkt hier niks van waar.

De Alpine-coureur haalde Max Verstappen vlak voor de finishlijn in, waardoor de ronde van de Nederlander verpest dreigde te worden. Om zonder verkeer de rest van zijn ronde te vervolgen wilde Max weer voorbij gaan aan Ocon, maar daarvoor ging hij te diep de bocht in. Bekijk het beeld vanaf Ocon's auto hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties