F1 Nieuws

Formule 1-fans krijgen bijval van Max Verstappen: 'Ik had de hele tent afgebroken'

Formule 1-fans krijgen bijval van Max Verstappen: 'Ik had de hele tent afgebroken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-fans krijgen bijval van Max Verstappen: 'Ik had de hele tent afgebroken'

Formule 1-fans krijgen bijval van Max Verstappen: 'Ik had de hele tent afgebroken'
Red Bull Content Pool

Als het aan Max Verstappen had gelegen, had de Formule 1 überhaupt nooit in Las Vegas geracet. Maar als het dan toch zover was gekomen dat we over de Strip zouden racen, zou hij het heel anders aan hebben gepakt dan nu is gebeurd.

Tijdens de eerste vrije training ging het al direct mis met Carlos Sainz. De Spanjaard werd geraakt door een losgekomen putdeksel, welke ontzettend veel schade aan zijn Ferrari heeft veroorzaakt. Volgens Formu1a.uno gaat de schadepost richting de anderhalf miljoen euro, exclusief de kosten voor de krachtbron.

Doordat de putdeksel loskwam wilde de organisatie alle putten onderzoeken, waardoor de tweede vrije training vertraging opliep. Uiteindelijk begon deze twee-en-een-half uur later dan gepland, maar voor de fans die al die tijd hadden gewacht om hun favoriete coureurs te zien, kwam er slecht nieuws. Een kwartier voordat VT2 zou beginnen, werden zij van het terrein gebonjourd. De Formule 1 wilde de training afwerken zonder fans, uit veiligheidsoverwegingen.

Als Max Verstappen met De Telegraaf praat in Las Vegas, laat hij weten dat hij er met zijn hoofd niet bij kan dat dit heeft plaatsgevonden. De oren van de Nederlander klapperen als hij hoort dat de fans, die duizenden euro's betaald hebben, zonder pardon werden weggestuurd en de meesten niet eens gecompenseerd worden.

Slechts de mensen die een ticket voor alleen de donderdag hadden, mogen $200 besteden in de GP-winkel op het circuit. Volgens Max Verstappen zou hij als fan de organisatie op een niet zo subtiele wijze duidelijk maken dat dit niet de bedoeling is.

"Dan verdienen ze er hier dus nog geld aan ook. Geweldig! Als ik fan was, zou ik de hele tent afbreken. Dit kan toch niet waar zijn?", zegt Max Verstappen over de voucher bij de Nederlandse krant.

Verstappen haalt uit naar promotor

Voorafgaand aan het weekend heeft de promotor van de stad Las Vegas zich uitgelaten over de opmerkingen van Max Verstappen. Steve Hill meende dat Verstappen 'nogal nerveus' was voor de GP van Las Vegas, waardoor hij zich wat chagrijnig opstelde. Als Verstappen dat hoort, kan hij niks anders dan terugslaan.

"Dan kent die man mij heel goed. Laat hem het lekker uitzoeken. Die mensen leven in hun eigen wereld, joh. Daar heb je helemaal niks aan. Voor mij kwam het wel even goed uit dat er in de eerste training wat misging. Veel succes ermee."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties