F1 Nieuws

F1-Insider komt met onthulling: 'Daarom denkt het Verstappen-kamp aan Mercedes'

F1-Insider komt met onthulling: 'Daarom denkt het Verstappen-kamp aan Mercedes'
BSR Agency
F1 Nieuws

F1-Insider komt met onthulling: 'Daarom denkt het Verstappen-kamp aan Mercedes'

F1-Insider komt met onthulling: 'Daarom denkt het Verstappen-kamp aan Mercedes'
BSR Agency

Volgens het doorgaans betrouwbare F1-Insider overweegt het Verstappen-kamp een overstap naar Mercedes. Dit zijn niet slechts loze geruchten in de paddock, zoals Christian Horner het wilde afdoen, maar er speelt zich serieus iets af achter de schermen tussen de familie Verstappen en Toto Wolff. Het is dan ook niet voor niets dat de Oostenrijker vol vertrouwen over Max Verstappen praat in de media.

"We hebben een zitje vrij, we zijn het enige topteam dat dat heeft - tenzij Max besluit dat hij [bij Red Bull] vertrekt. Dan is die plek bij ons niet meer vrij", liet Wolff in Australië weten. Door het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari is er een zitje vrijgekomen binnen Mercedes en Wolff wil niets liever dan dat Max Verstappen dat zitje opvult. Ook zei de Mercedes-baas dat de samenwerking tussen Verstappen en Mercedes op een gegeven moment wel 'moet gaan gebeuren'. Deze opmerkingen maakt Wolff niet zomaar.

F1-Insider weet namelijk te melden dat Max Verstappen, zijn vader Jos en manager Raymond Vermeulen een overstap naar Mercedes serieus overwegen. De belangrijkste reden hiervoor is het nieuwe motorreglement, wat vanaf 2026 zijn intrede zal maken. Volgens geruchten loopt het motorproject van Mercedes ver voor op alle andere partijen, terwijl Red Bull Powertrains juist een achterstand heeft op de 'gevestigde orde'.

Ook het Duitse medium weet dat Mercedes tot nu toe 'by far' de beste data weet te halen uit de nieuwe motoren en daarmee een troef in handen heeft. De komst van Verstappen naar Brackley is daarom ook helemaal niet uit te sluiten. De Nederlander zou dan in 2025 de overstap gaan maken naar Mercedes, waardoor hij een bijna zekere titel bij Red Bull Racing opgeeft, om er op die manier zeker van te zijn dat hij zich in het beste project bevindt vanaf 2026, als de nieuwe reglementen van start gaan.

'Mercedes-medewerkers willen Verstappen'

Dat Verstappen graag naar Mercedes zou willen is voor Toto Wolff geweldig nieuws, aangezien hij de Nederlander maar wat graag in zijn team wil hebben. Maar het moet natuurlijk ook klikken tussen Verstappen en de medewerkers binnen het Duitse bedrijf. Na de hevige titelstrijd in 2021 had dat weleens een probleem kunnen zijn, maar ook dit is volgens F1-Insider niet het geval.

"F1-Insider heeft vernomen dat meer dan 90 procent van de werknemers van Mercedes wil dat de drievoudig wereldkampioen het nieuwe stralende symbool van hun [Mercedes]ster wordt. Dit blijkt uit de positieve commentaren op het intranet van Mercedes", zo maakt het Duitse medium duidelijk.

Daarnaast wil Wolff een situatie creëeren waarin Verstappen zich fijn en thuis voelt. Bij Red Bull Racing werkt hij op dit moment met de beste engineers en een aantal daarvan wil de Oostenrijker naar Mercedes halen. De belangrijkste persoon op het lijstje van Wolff is Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull en rechterhand van Adrian Newey. Dit omdat Waché beter zou liggen bij de Verstappens dan Newey.

Eerder liet Wolff ook al doorschemeren dat Helmut Marko - topadviseur van Red Bull en vertrouweling van Max Verstappen - welkom is bij Mercedes. Hij zou de nieuwe Niki Lauda kunnen worden bij het Duitse team, dat al jaren een 'mascotte' mist.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties