F1 Nieuws

Toto Wolff zet deur wagenwijd open voor Max Verstappen bij Mercedes en nodigt Helmut Marko uit

Toto Wolff zet deur wagenwijd open voor Max Verstappen bij Mercedes en nodigt Helmut Marko uit
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff zet deur wagenwijd open voor Max Verstappen bij Mercedes en nodigt Helmut Marko uit

Toto Wolff zet deur wagenwijd open voor Max Verstappen bij Mercedes en nodigt Helmut Marko uit
DPPI/BSR Agency

Mercedes-baas Toto Wolff doet er alles aan om Max Verstappen naar het Duitse team te lokken. De drievoudig wereldkampioen ligt nog tot en met 2028 vast bij Red Bull Racing, maar heeft een clausule in zijn contract dat hij het team kan verlaten als Helmut Marko niet meer actief is bij zijn renstal. De topadviseur dreigt nu geschorst te worden door de Thaise kant van Red Bull GmbH, die volledig achter Christian Horner staan.

De familie Yoovidhya - 51% aandeelhouder Red Bull GmbH - is groot fan van Christian Horner en willen Helmut Marko uit het team hebben. De adviseur van het team lijkt nu geschorst te worden door Red Bull, nadat er een onderzoek naar zijn functioneren is gestart. Volgens Motorsport.com gaat het om een onderzoek wegens mogelijk lekken van informatie.

"Motorsport heeft vernomen dat Marko het onderwerp is van een onderzoek door Red Bull naar aanleiding van verschillende lekken in de media, die hebben plaatsgevonden sinds bekend werd dat Horner werd onderzocht door het energiedrankjesbedrijf van Red Bull. Het onderzoek loopt nog en er is nog geen conclusie getrokken over de vraag of Marko al dan niet het teamprotocol heeft geschonden", zo liet het medium eerder op vrijdag weten.

Maar tegenover Sky Deutschland laat Helmut Marko weten dat het juist andersom is. Hij gaat morgen om tafel zitten met Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull GmbH. Met Mintzlaff gaat hij bespreken of HIJ nog wil blijven werken voor het raceteam of dat hij liever afscheid neemt van de renstal waar Horner leiding over heeft.

Mocht dat inderdaad plaats gaan vinden, kan Max Verstappen een clausule in zijn contract activeren waarbij hij onder zijn contract uit kan en naar ieder team kan vertrekken waar hij heen wil. Mercedes lijkt dan de meest logische optie.

Toto Wolff zet deur wagenwijd open

Als Max Verstappen daadwerkelijk vertrekt bij Red Bull Racing is Mercedes de meest logische optie. Lewis Hamilton vertrekt bij het Duitse team en vanaf 2025 heeft Toto Wolff dus plek voor een nieuwe coureur. De Mercedes-baas zal er alles aan doen om Max los te weken bij Red Bull. Tegenover Sky Deutschland geeft de Oostenrijker aan dat hij Helmut Marko graag bij Mercedes zou verwelkomen, als dat betekent dat Verstappen naar Brackley wil komen.

Als Sky hem vraagt of hij weet van een clausule van Max dat hij Red Bull kan verlaten als Marko vertrekt, zegt Wolff dat Mercedes al een aantal jaar geen 'mascotte' meer heeft sinds het overlijden van Niki Lauda [beste vriend Helmut Marko]. En ook al draagt Marko geen rode pet [Lauda droeg deze altijd], kan de Red Bull-adviseur naar Mercedes komen. Als dat gebeurt, zal Max Verstappen ook zeker volgen.

Aan het einde van 2023 gaf Verstappen aan: "Als hij [Marko] gaat, ga ik ook."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties