F1 Nieuws

Fernando Alonso haalt uit naar Lewis Hamilton: 'Heeft geluk gehad'

Fernando Alonso haalt uit naar Lewis Hamilton: 'Heeft geluk gehad'
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Fernando Alonso haalt uit naar Lewis Hamilton: 'Heeft geluk gehad'

Fernando Alonso haalt uit naar Lewis Hamilton: 'Heeft geluk gehad'
Aston Martin F1 Media

Aston Martin-coureur Fernando Alonso heeft zich uitgesproken over zijn relatie met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Volgens de Spanjaard heeft de Brit veel geluk gehad in zijn Formule 1-loopbaan, aangezien hij het merendeel van zijn carrière in een dominante auto reed.

In 2007 debuteerde Hamilton bij McLaren met als teamgenoot Alonso. De beide heren maakten elkaar het leven zuur bij McLaren en de relatie tussen Hamilton en Alonso werd dermate slecht dat de Spanjaard besloot te vertrekken aan het einde van het 2007-seizoen. Na hun tijd als teamgenoten zijn Hamilton en Alonso beide compleet verschillende kanten opgegaan.

Zo is Hamilton zeven keer wereldkampioen geworden en is hij statistisch gezien de meest gedecoreerde Formule 1-coureur aller tijden. Alonso behaalde na zijn tijd bij McLaren echter geen echte successen meer en bleef steken op zijn twee wereldtitels.

Flinke dosis geluk

Voor dit seizoen lijken de rollen echter omgedraaid. Alonso rijdt immers bij het team van Aston Martin en behaalde daar in de eerste drie races van het seizoen een podium. Hamilton en Mercedes hebben het daarentegen erg zwaar en staan momenteel derde in het constructeurskampioenschap, zes punten achter het team van Alonso.

In Melbourne stonden de beide coureurs voor het eerst in lange tijd weer samen op het podium. Gevraagd naar de prestaties van zijn voormalig teamgenoot laat Alonso weten dat hij Hamilton bewondert, maar dat de Brit een flinke dosis geluk heeft gekend in zijn loopbaan als Formule 1-coureur.

"In onze carrières hebben we weinig overlap gehad", begint Alonso in gesprek met PlanetF1. "In Australië zaten we binnen twee seconden van elkaar en hadden we een heel close gevecht. Ik denk dat Lewis een van de beste rijders ooit is, maar hij heeft veel geluk gehad met de dominante auto's waarover hij jaar in jaar uit beschikte. Om kampioen te worden heb je nou eenmaal de beste auto nodig."

Ander verloop van carrière?

Volgens Alonso heeft Hamilton in zijn loopbaan dus vaak geluk gehad met de bolide waarmee hij op de grid verscheen. Als de man uit Stevenage in een minder goede bolide zou hebben gereden, zou Hamilton daarom een stuk minder wereldtitels achter zijn naam hebben. Volgens Alonso is dat echter voor iedere coureur zo en hij denkt dat als Hamilton moeite zou hebben gehad met de Mercedes-bolide tussen 2017 en 2021 dat Valtteri Bottas vijf wereldtitels achter zijn naam zou hebben gehad.

"Het zou een ander verhaal zijn geweest voor alle coureurs. Als Lewis in zijn tijd bij Mercedes (met Valtteri Bottas als teamgenoot, red.) problemen had gehad met zijn bolide, dan was Valtteri nu vijfvoudig wereldkampioen geweest. Dat is nou eenmaal hoe het werkt in de Formule 1", aldus Alonso.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties