F1 Nieuws

Ferrari-baas heeft duidelijke boodschap na verslaan Red Bull

Ferrari-baas heeft duidelijke boodschap na verslaan Red Bull
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari-baas heeft duidelijke boodschap na verslaan Red Bull

Ferrari-baas heeft duidelijke boodschap na verslaan Red Bull
Ferrari F1 Media

Tijdens de Grand Prix van Australië wist Carlos Sainz zijn Ferrari SF-24 als eerste over de streep te rijden, met teamgenoot Charles Leclerc achter hem op de tweede positie. Een Ferrari één-twee in Melbourne werd met luid gejuich ontvangen, zeker nadat Max Verstappen met een DNF de strijd vroegtijdig moest staken.

Door de hevige dominantie van Max Verstappen in de Formule 1 [zonder zijn problemen in Singapore en Australië had hij op een winstreeks van 21 races gestaan] zijn fans wel toe aan een nieuwe winnaar. Carlos Sainz wist daar gehoor aan te geven, wat er weer voor zorgde dat het vertrouwen in Ferrari een boost kreeg. Direct werd geopperd dat het Italiaanse team wellicht wel kon strijden met Verstappen en Red Bull om de wereldtitel, maar zover wil Ferrari-teambaas Fred Vasseur nog niet gaan.

De Fransman is blij met de gemaakte stap tijdens de winterstop, waardoor Sainz en Leclerc nu in de gelegenheid komen om races überhaupt te winnen, maar hij weet ook dat er nog een lange weg te gaan is en Red Bull nog altijd een voorsprong heeft. Waar de fans allemaal geloven in kampioenschap voor Leclerc of Sainz, denkt Vasseur daar nog wat anders over.

"Ik ben helemaal niet gefocust op de prestaties van Red Bull, ik ben gefocust op de prestaties van onze auto. We hebben een stap voorwaarts gemaakt", begint Vasseur trots tegenover Formula1.com. "Vertrouwen is een groot onderdeel van de resultaten van dit bedrijf en ik denk dat we het vertrouwen de laatste maand aan het opbouwen zijn, en dat was vorig jaar al het geval in het laatste deel van het seizoen."

Ferrari laat zich niet meeslepen

Dat het vertrouwen nu hoger is dan ooit binnen het Ferrari-team is voor de teambaas natuurlijk geweldig nieuws, maar de ervaren Vasseur laat zich niet meeslepen. In zijn ogen zijn de prestaties van zijn renstal erg sterk, maar moet er niet te overdreven gereageerd worden na een dergelijke winstpartij. Vasseur wil het seizoen race voor race bekijken - startend in Japan - en vooral niet te hard van stapel lopen.

"We waren niet teleurgesteld over onze resultaten in Bahrein en Saudi-Arabië, en we laten ons ook niet meeslepen door deze één-twee-finish. We moeten deze aanpak voortzetten in de komende races, want dat is de enige manier om de resultaten te behalen die we willen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties