F1 Nieuws

Ferrari-baas reageert op uitspraken Red Bull-kamp: 'Het is een spelletje'

Ferrari-baas reageert op uitspraken Red Bull-kamp: 'Het is een spelletje'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari-baas reageert op uitspraken Red Bull-kamp: 'Het is een spelletje'

Ferrari-baas reageert op uitspraken Red Bull-kamp: 'Het is een spelletje'
Ferrari F1 Media

De 2026-motorreglementen houden de gemoederen flink bezig in de Formule 1. Mercedes is van mening dat de regels heel goed zullen zijn voor de sport, terwijl Red Bull Racing juist meent dat het desastreus zal zijn voor de F1.

Volgens het Oostenrijkse team zal de batterij een te grote invloed gaan hebben op de motor, waardoor coureurs op lange rechte stukken zullen moeten gaan terugschakelen om energie te winnen. Helmut Marko liet onlangs al weten dat Red Bull de sport simpelweg wil waarschuwen, omdat zij liefhebbers zijn van de Formule 1.

Bij Mercedes, Ferrari en Renault konden ze alleen maar lachen om deze uitspraken van Marko, waardoor hij weer terugsloeg naar de concurrenten. De adviseur van Red Bull gaf aan dat Fred Vasseur [teambaas Ferrari] een liefdesaffaire had met Toto Wolff, terwijl Renault toch niet wist wat het aan het doen was.

Red Bull ligt voor op concurrentie

Nadat Helmut Marko zijn rivalen zwart had gemaakt, liet hij ook nog even weten dat Red Bull ver voorlag op de rest als het gaat om de motoren voor over drie jaar.

We liggen mijlenver voor op Audi, we liggen mijlenver voor op Ferrari en Mercedes zit ongeveer op ons niveau. In augustus zullen we een compleet motor met MGU-K en batterij op de testbank hebben rollen

Helmut Marko over de 2026-motoren

Maar Ferrari-baas Fred Vasseur neemt deze uitspraak niet serieus. In gesprek met PlanetF1.com laat de Fransman weten dat Red Bull - in het bijzonder Helmut Marko - een spelletje speelt.

"Het is een spelletje en ik wil geen commentaar geven op de situatie van de anderen. We zijn aan het pushen en ik denk dat we zeker in een goede situatie zitten. We willen altijd meer doen, meer ontwikkelen, meer voorbereid zijn, meer opties hebben en zo, maar het is hetzelfde voor iedereen. We hebben een plan en daar houden we ons aan en we lopen een beetje vooruit op ons plan. En eerlijk gezegd zal ik geen commentaar geven op de situatie van de anderen", aldus Vasseur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties