F1 Nieuws

Johnny Herbert kijkt niet uit naar Dutch GP: 'Slecht voor de sport'

Johnny Herbert kijkt niet uit naar Dutch GP: 'Slecht voor de sport'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Johnny Herbert kijkt niet uit naar Dutch GP: 'Slecht voor de sport'

Johnny Herbert kijkt niet uit naar Dutch GP: 'Slecht voor de sport'
Red Bull Content Pool

Johnny Herbert weet nu al hoe de Dutch GP afgesloten wordt op zondag: met het Wilhelmus. Het volkslied van Nederland zal weer over de speakers klinken op Circuit Zandvoort, als Max Verstappen zijn elfde zege van het seizoen weet te pakken. De Brit is er wel een beetje klaar mee.

In gesprek met Casinosite.nl laat Herbert weten dat het geweldig knap is wat Max Verstappen en Red Bull Racing neer weten te zetten, maar voor de sport is het een drama. De dominantie van Verstappen en zijn team zorgt ervoor dat de sport naar de knoppen gaat en dat wil de voormalig F1-coureur koste wat kost voorkomen.

"Max gaat weer winnen. Dat is geweldig voor hem en voor Red Bull, maar slecht voor de sport. Christian Horner heeft duidelijk gemaakt dat Red Bull het niet ziet zitten om de dominantie op te geven en dat maakt mij zorgen. Ik snap de gedachtegang wel, maar voor de sport is het niet goed als iedereen maar wil domineren", begint Herbert.

"We willen de sport verbeteren en ik krijg het gevoel dat Max zich helemaal kapot verveelt. Het is leuk om te winnen en te domineren, maar uitdagend is het niet. Max is het type die graag uitgedaagd wil worden en op dit moment kan niemand dat doen."

Niemand zo dominant als Red Bull

Dominantie is altijd onderdeel geweest van de sport. Aan het begin van de jaren 2000 was Ferrari onverslaanbaar met Michael Schumacher. Red Bull Racing heeft al eens een periode gehad met Sebastian Vettel waar niemand hem kon verslaan en recentelijk heeft Mercedes acht titels voor constructeurs op rij gewonnen.

Maar volgens Herbert komt dat allemaal niet in de buurt van de dominantie van Red Bull op dit moment. Het team uit Milton Keynes ligt mijlenver voor op de concurrentie.

"De hele gedachtegang van het team is om te domineren, maar we willen geen dominantie. Dat was het hele concept van wat de auto met grondeffect had moeten verbeteren. Dat baart me zorgen. Hoe verander je dat om meer competitie te creëren? Het is tenslotte een competitie. Of dat zou het moeten zijn. Je kunt altijd zeggen dat het altijd een onderdeel van de F1 is geweest. Dat is ook zo, maar niet in de mate waarin Red Bull dat nu doet, vier jaar of langer. Ik vind nog steeds dat de teams te veel controle hebben over waar die ontwikkeling naartoe moet gaan voor de toekomst van de F1. Dat is waar ik denk dat het teruggenomen moet worden door de FIA om uit te zoeken wat er gedaan moet worden om het racen beter te maken zonder dat de teams zich overal tegen verzetten", aldus Herbert.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties