F1 Nieuws

Ferrari geeft titel niet op: 'Twee overwinningen en het is weg'

Ferrari geeft titel niet op: 'Twee overwinningen en het is weg'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari geeft titel niet op: 'Twee overwinningen en het is weg'

Ferrari geeft titel niet op: 'Twee overwinningen en het is weg'
Red Bull Content Pool

Voor Charles Leclerc en Carlos Sainz is de strijd om het kampioenschap nog lang niet beslist. Max Verstappen mag dan wel een voorsprong van 49 punten op Leclerc en 73 punten op Sainz hebben, er zijn nog dertien races te rijden waar er nog van alles kan gebeuren. En de voorsprong van Verstappen kan héél snel verdampen.

Voor de Grand Prix van Spanje stond Leclerc nog bovenaan het kampioenschap, maar in de hieropvolgende races is het helemaal misgegaan voor de jonge Monegask. Leclerc stond op 104 punten, terwijl Max Verstappen nog 'maar' 85 punten had. Vier races later en het kampioenschap is helemaal omgedraaid in het voordeel van de Nederlander.

Na de race in Canada staat Verstappen op 175 punten en moet Leclerc het doen met 126, mede door zijn uitvalbeurten in Spanje en Azerbeidzjan. Maar Leclerc weet dat als hem dat kan overkomen, het ook kan gebeuren bij Verstappen. Red Bull Racing heeft het qua betrouwbaarheid ook niet helemaal op orde.

'Achterstand zo weggewerkt'

Aan het begin van het seizoen viel Verstappen namelijk zelf ook uit en in Canada kon Sergio Pérez de race niet uitrijden door een probleem met zijn versnellingsbak. Het is nog 'All to play for', zo menen Leclerc en Sainz.

"We beginnen weer opnieuw in Silverstone, waar ik ga proberen om eindelijk weer te winnen. De titel is nog steeds binnen handbereik. 49 punten, dat zijn twee overwinningen en die voorsprong is weg. We moeten op onszelf concentreren en als we hard werken, kunnen we weer bovenaan komen", aldus Leclerc tegenover Sky Sports.

Sainz is ook van mening dat de titel nog steeds mogelijk is. Zowel voor Charles Leclerc als voor hemzelf: "Ik geloof in de titel. Voor mij, voor Ferrari en ook voor Charles. Als ik Ferrari en Charles kan helpen, zal ik dat doen, maar ik wil zelf ook meedoen", zo laat de Spanjaard weten.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties