F1 Nieuws

Ferrari geeft uitsluitsel over terugkeer Carlos Sainz in Australië

Ferrari geeft uitsluitsel over terugkeer Carlos Sainz in Australië
BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari geeft uitsluitsel over terugkeer Carlos Sainz in Australië

Ferrari geeft uitsluitsel over terugkeer Carlos Sainz in Australië
BSR Agency

Het team van Ferrari verwacht dat Carlos Sainz in Melbourne gewoon weer achter het stuur van zijn SF24 zal plaatsnemen. Het wordt dus geen tweede Formule 1-race voor Ferrari-protegé Oliver Bearman.

Tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië begon Sainz ondanks het feit dat hij zich niet lekker voelde wel gewoon aan de twee vrijdagtrainingen. Een dag later moest hij echter alsnog afhaken voor de rest van het raceweekend vanwege een ontsteking aan zijn blinde darm.

Sterk debuut Bearman

Als vervanger van de Spanjaard werd Formule 2-coureur Bearman naar voren geschoven. De pas 18-jarige Brit zou het gehele raceweekend afmaken, ondanks het feit dat Sainz op zondag alweer in de Formule 1-paddock te vinden was.

In de derde vrije training klokte Bearman de tiende tijd en tijdens de kwalificatie kwam de Brit tot de elfde tijd. Op een haar na wist hij niet naar Q3 door te komen. Tijdens de race toonde Bearman dat hij uit het juiste hout gesneden is, aangezien hij uiteindelijk als zevende over de streep wist te komen.

Terugkeer Sainz

Voor Bearman zal het voorlopig bij zijn debuut in Jeddah blijven, want hoewel Sainz nog herstellende is van zijn ingreep, is hij wel gewoon aanwezig in Melbourne voor het raceweekend. Volgens Ferrari zal de Spanjaard dan ook gewoon instappen in zijn SF24 voor de eerste twee vrije trainingen op vrijdag en de rest van het weekend.

Vasseur kijkt vooruit

Tot op heden kent Ferrari een prima seizoen. Als best of the rest weet het Italiaanse team het Red Bull zo nu en dan knap lastig te maken in de kwalificatie. Zo moest Sergio Pérez Sainz of teamgenoot Charles Leclerc voor zich dulden in Bahrein en Saoedi-Arabië.

In de race kwamen de Ferrari-coureurs tot twee keer als derde over de streep, iets wat volgens Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur opnieuw het geval zal zijn in Melbourne. Verder geeft de teambaas aan dat de Red Bull op papier te snel is, maar dat er in tijdens de race van alles kan gebeuren.

"Het circuit van Albert Park is een favoriet van de coureurs en het is een baan waar Ferrari altijd een hoop steun heeft gekregen. We denken bij de snelste teams te horen, iets wat voor een vergelijkbare pikorde als in Jeddah zou kunnen zorgen. We willen een agressieve aanpak hanteren met als doel om druk uit te oefenen op het team dat de eerste twee races heeft gewonnen," aldus Vasseur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties