F1 Nieuws

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor Max Verstappen bij overstap naar Mercedes

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor Max Verstappen bij overstap naar Mercedes
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor Max Verstappen bij overstap naar Mercedes

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor Max Verstappen bij overstap naar Mercedes
Red Bull Content Pool

Als Max Verstappen er daadwerkelijk voor kiest om over te stappen naar Mercedes, zoals het gerucht nu al weken gaat, dan zal hij een vervelende tijd tegemoet gaan, meent Ralf Schumacher. De Duitser, die zelf jarenlang actief was in de Formule 1, ziet namelijk al jaren geen enkele aanleiding voor een wederopstanding van Mercedes.

Tussen 2014 en 2020 was het team van Toto Wolff dominant in de koningsklasse van de autosport, mede dankzij de krachtige Mercedes-motor, geproduceerd in Brixworth. Maar sinds het moment dat Max Verstappen Lewis Hamilton versloeg in 2021, is het bergafwaarts gegaan met het Duitse team. In de twee jaren na het verlies van Hamilton werden de W13 en W14 geproduceerd, waar Mercedes slechts één overwinning mee wist te behalen tijdens de GP van Brazilië in 2022. Ook in 2024 lijken Hamilton en Russell weinig kans te maken op een overwinning, laat staan het kampioenschap, waardoor Schumacher slecht nieuws heeft voor Max Verstappen.

Verstappen naar Mercedes?

Mocht Verstappen namelijk serieus overwegen om de stap naar Mercedes te maken, zal hij geconfronteerd worden met hetzelfde probleem waar Lewis Hamilton nu al twee jaar tegenaan loopt: het team heeft de nieuwe reglementen nog altijd niet onder de knie. Zelfs als Verstappen zijn genialiteit toont bij het Duitse team, zal hij nog niet voor overwinningen vechten, omdat het gat naar Red Bull - en zelfs Ferrari - gewoonweg te groot is.

"Toto Wolff lijkt het allemaal te hebben opgegeven. De ingenieurs van Mercedes begrijpen het nieuwe concept van deze auto nog altijd niet. Zelfs als Max daadwerkelijk drie tienden sneller is dan alle andere coureurs - wat de verwachting is - zou dat nog niet genoeg zijn om op dit moment die auto winnend te maken. Het zou de Formule 1 wel een stuk spannender maken, dat is zeker", laat Schumacher weten aan Sport1.

Schumacher klaar met Horner

De reden dat Verstappen überhaupt nadenkt over een transfer naar Mercedes, is vanwege de aanwezigheid van Christian Horner bij Red Bull Racing. De teambaas en CEO van het Oostenrijkse team heeft geen goede band meer met de familie Verstappen en hij zou er zelfs voor zorgen dat Verstappen naar buiten gedreven wordt. Ook Ralf Schumacher is inmiddels wel klaar met Horner, aangezien de Brit voor nogal wat reputatieschade zorgt bij Red Bull.

"In Bahrein werd er pas over de sport gepraat toen de race daadwerkelijk verreden wordt", zegt de broer van F1-legende Michael Schumacher over Horner. "Ik leef mee met zijn familie, maar hij is degene die dit allemaal veroorzaakt heeft. Ik vind het maar niks dat hij zegt dat hij er niet meer over wil spreken en dat je ineens ook niks meer van die vrouw [aanklaagster Horner, red.] hoort, dat is geen goede zaak. Eén ding is zeker: des te langer dit door blijft gaan, des te groter de schade aan Red Bull wordt", aldus de Duitser.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties