F1 Nieuws

Ferrari SF-23 heeft fundamenteel probleem aan de voorkant

Ferrari SF-23 heeft fundamenteel probleem aan de voorkant
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari SF-23 heeft fundamenteel probleem aan de voorkant

Ferrari SF-23 heeft fundamenteel probleem aan de voorkant
Ferrari F1 Media

Waar Ferrari-CEO Benedetto Vigna tijdens de presentatie van de SF-23 nog aangaf dat de nieuwe rode bolide 'ongekend snel' zou zijn, blijken er tijdens de testdagen in Bahrein toch wat problemen te zijn. Volgens Formu1a.uno, de meest betrouwbare Italiaanse website als het gaat om Ferrari-nieuws, liggen de problemen aan de voorkant van de auto.

Net als Max Verstappen houdt Charles Leclerc van een 'puntige auto', één waarbij de neus erg sterk instuurt, waardoor de achterkant wellicht wat losser wordt. Waar het Red Bull is gelukt om deze te ontwerpen in de RB19, heeft Ferrari hierin een foutje gemaakt. Formu1a.uno meldt namelijk dat er aan de voorkant van de SF-23 een probleem zit.

De bolide van Charles Leclerc en Carlos Sainz heeft namelijk erg veel last van onderstuur, iets waarvan Verstappen onlangs nog zei dat je daarmee niet snel kan zijn. Bij het insturen én in het midden van de bocht wil de Ferrari rechtdoor, waardoor Leclerc veel tijd verliest. Maar dit is niet het enige: de auto heeft ook nog eens overstuur bij het uitrijden van de bocht. Hierdoor kunnen de coureurs niet direct op hun gas, omdat de auto anders uitbreekt.

Aanpassen voorvleugel heeft geen nut

Tijdens de testdagen heeft Ferrari van alles en nog wat geprobeerd om dit probleem te verhelpen, maar het team uit Maranello is dit niet gelukt. Zelfs met de voorvleugel op de maximale stand - wat veel downforce geeft op de voorkant van de auto, maar ook veel luchtweerstand toevoegt, is er nog steeds onderstuur in de bochten.

Formu1a.uno meldt dat vooral Leclerc zich hier ontzettend zorgen over maakt. Carlos Sainz is er iets rustiger onder, omdat die niet houdt van een puntige auto, zoals ook Sergio Pérez dat heeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties