F1 Nieuws

FIA-baas boezemt Mercedes angst in met belofte voor de toekomst

FIA-baas boezemt Mercedes angst in met belofte voor de toekomst
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

FIA-baas boezemt Mercedes angst in met belofte voor de toekomst

FIA-baas boezemt Mercedes angst in met belofte voor de toekomst
Red Bull Content Pool

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is niet te spreken over vragen van The Indpendant over voormalig Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi. Ben Sulayem zou de Australiër, die voor sommigen persona non grata is geworden, opnieuw aannemen als hij de juiste persoon voor de job zou zijn.

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 werd Max Verstappen voor de eerste keer tot Formule 1-wereldkampioen gekroond. De Nederlander was de gehele wedstrijd geen partij voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton, maar wist zich na een controversiële actie van Masi toch langs Hamilton te wurmen.

Masi liet enkel de auto's tussen Verstappen en Hamilton namelijk langs de safety car. De auto's achter Verstappen werden niet voorbij gelaten. Enkele seconden later haalde Masi de safety car naar binnen en dus zaten Verstappen en Hamilton in de laatste ronde van de laatste race van het seizoen direct achter elkaar. Verstappen reed daarbij op de rode band, terwijl Hamilton op oude witte banden reed.

Haat

Dat Hamilton zijn wereldtitel verloor door de actie van Masi was voor veel fans niet te verkroppen. Er werden dan ook acties gestart waarmee men de laatste ronde van de race wilde terugdraaien. Uiteindelijk haalde dat allemaal niets uit. Wel werd Masi uit zijn rol als wedstrijdleider gezet, volgens sommigen vanwege druk vanuit het Mercedes-kamp.

Doorstart Masi?

Dat Masi ooit terugkeert in de Formule 1 lijkt door zijn actie ondenkbaar, maar uit de woorden van Ben Sulayem blijkt dat een terugkeer van de Australiër niet geheel is uitgesloten. "De arme man is aangevallen en bedreigd. Hij ging door een hel, een hel! Als zich er een kans voordoet waarin de FIA hem nodig heeft en Michael is de juiste persoon, dan zou ik hem aannemen."

Net zoals Masi is ook Ben Sulayem bedreigd. "Ik had zelf ook te maken met mensen die dreigden me te vermoorden omdat ik de macht zou hebben om het (resultaat van de race) te veranderen", aldus de Emirati.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties