F1 Nieuws

FIA grijpt in om herhaling gedrag Kevin Magnussen te voorkomen

FIA grijpt in om herhaling gedrag Kevin Magnussen te voorkomen
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

FIA grijpt in om herhaling gedrag Kevin Magnussen te voorkomen

FIA grijpt in om herhaling gedrag Kevin Magnussen te voorkomen
DPPI/Panoramic/BSR Agency

Haas F1-coureur Kevin Magnussen harkte in Miami maar liefst dertig seconden aan tijdstraf bijeen dankzij zijn wilde rijgedrag op het stratencircuit van Florida. Grotendeels van deze punten kwamen voort uit de strijd tussen hem en Lewis Hamilton tijdens de Sprint op zaterdag. De FIA ziet deze capriolen liever niet nog een keer gebeuren en grijpt nu in.

Dit weekend in Imola zal er daarom een meeting plaatsvinden tussen de teams, de FIA en de stewards, om zo een passendere straf te vinden voor roekeloos rijgedrag op de baan om een teamgenoot te helpen. Magnussen reed tijdens de Sprint namelijk niet voor zichzelf, maar voor zijn collega Nico Hülkenberg, die door de stunts van de Deen in de punten eindigde.

Het plan van de FIA is de straf voor het verlaten van de baan stapsgewijs te verhogen. Sinds 2022 ligt de verantwoordelijkheid voor het teruggeven van posities bij de coureurs, in plaats van dat de stewards dit opdragen. Dit heeft geresulteerd in meerdere situaties waarbij rijders van mening zijn hun plek niet terug te hoeven geven, en hier wil de FIA nu sterker tegen optreden.

De ambitie is om de eerste overtreding nog steeds te bestraffen met een tijdstraf van tien seconden, maar bij de volgende fout een drive-through straf te geven. Op deze manier móét de rijder wel van de baan, om zo zijn tegenstander voor te kunnen laten gaan. Hiermee hoopt de FIA dat vergelijkbare incidenten tussen Magnussen en Hamilton niet meer herhaald zullen worden.

Acties Magnussen niet gewaardeerd

De rijstijl van de Deen werd niet alleen door de FIA, maar ook door McLaren-teambaas Andrea Stella niet gewaardeerd. Volgens de Italiaan kan Magnussen 'maar beter een weekend thuisblijven' na zijn gedrag in Miami. De Deen heeft nu tien strafpunten op zijn racelicentie, bij twaalf volgt er een schorsing van één race.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties