F1 Nieuws

FIA introduceert nieuwe beperkende regel: 'Je gaat mij niet meer zien'

FIA introduceert nieuwe beperkende regel: 'Je gaat mij niet meer zien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

FIA introduceert nieuwe beperkende regel: 'Je gaat mij niet meer zien'

FIA introduceert nieuwe beperkende regel: 'Je gaat mij niet meer zien'
Red Bull Content Pool

Voorafgaand aan een raceweekend krijgen coureurs altijd de kans om de baan te inspecteren, voordat ze met de auto het circuit op gaan. Een aantal rijders doet dit vrijwel nooit, zoals Max Verstappen, maar er zijn coureurs die het fijn vinden om te zien welke veranderingen er zijn gedaan aan het circuit.

Dit heet een 'track walk', maar de laatste jaren werd er steeds minder en minder gelopen. Coureurs maakten gebruik van fietsen, zoals Charles Leclerc dat jaren deed, en Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell deden het rondje op een elektrische step.

Maar de FIA heeft hier nu een stokje voor gestoken. Het bestuursorgaan vond de situatie te gevaarlijk worden, met al deze vervoersmiddelen op het circuit en heeft besloten dat een track walk vanaf nu ook alleen maar een track 'walk' mag zijn.

De rijders mogen alleen nog maar over het circuit lopen om het te inspecteren op de donderdag, voordat het F1-geweld losbarst. Charles Leclerc heeft al aangegeven dat hij in ieder geval niet meer te zien zal zijn op het asfalt.

'Je ziet mij niet meer'

De Ferrari-coureur, die aankomend weekend een compleet nieuwe motor heeft ontvangen van Ferrari en een tien plaatsen gridstraf moet nemen, deed zijn rondjes altijd op de fiets. Dit deed hij regelmatig met teamgenoot Carlos Sainz.

Tegenover Motorsport.com laat Leclerc weten dat hij voortaan online kijkt hoe het circuit erbij ligt en net als Verstappen geen track walks meer zal maken in de toekomst, dankzij de regelwijziging van de FIA.

"Ik liep nooit. Ze hebben nu net een regelwijziging gemaakt, waardoor we niet meer met een fiets over het circuit mogen gaan, dus je gaat mij niet meer zien. Ik bekijk het wel via een video", aldus de Monegask.

Fans niet gelukkig

Overigens zijn ook de fans niet blij met deze beslissing van de FIA. Veel coureurs maakte tijdens de track walk ook even tijd om hier en daar wat handtekeningen uit te delen aan de fans, die buiten de hekken aan het wachten waren. Dit zal uiteraard ook niet meer mogelijk zijn als de rijders niet op komen dagen voor de wandeling.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties