F1 Nieuws

FIA voert drastische wijziging door na pitstraat-incident in Bakoe

FIA voert drastische wijziging door na pitstraat-incident in Bakoe
Alpine F1 Media
F1 Nieuws

FIA voert drastische wijziging door na pitstraat-incident in Bakoe

FIA voert drastische wijziging door na pitstraat-incident in Bakoe
Alpine F1 Media

De FIA heeft een procedurele wijziging doorgevoerd naar aanleiding van het dramatische pitstraat-incident in de straten van Bakoe. Daar reed Alpine-coureur Esteban Ocon namelijk bijna in op fotografen die zich klaarmaakten voor de finish van de race.

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan bleef Ocon lang buiten. Het team van de Fransman hoopte namelijk op een late safety car, maar deze bleef uit. Om een diskwalificatie voor te zijn, haalde Alpine de jonge Fransman in de laatste ronde van race naar binnen. Op dat moment was de leider in de wedstrijd, Sergio Pérez, echter al bijna klaar met zijn laatste ronde. Fotografen verzamelden zich daarom massaal in de pitstraat.

Op het moment dat Ocon de pitstraat inreed, kwam hij bijna in aanraking met alle fotografen in de pitstraat. Uiteindelijk liep het incident met een sisser af, maar zelf liet de Fransman weten dat het veel erger had kunnen aflopen. "Dit was gekkenwerk. Het had heel, heel veel erger kunnen aflopen vandaag. Dit moet besproken worden, want dit willen we niet meer zien in de Formule 1", aldus Ocon na afloop van de GP in Bakoe.

Ingreep van de FIA

De autosportbond heeft geluisterd naar de oproep van Ocon en heeft de teams voorafgaand aan de Grand Prix van Miami op de hoogte gebracht van de procedurele wijziging.

"Monteurs van teams mogen niet met koelapparatuur uit de garage richting Parc Fermé gaan als er nog auto's bezig zijn met het finishen van de race. Dat mag pas als de laatste auto het zwartwit geblokt heeft gezien. Ander teampersoneel of VIP's mogen ook pas na het vallen van de vlag en het passeren van alle auto's naar Parc Fermé gaan", zo begint het statement van de autosportbond.

De FIA heeft daarnaast laten weten dat er flinke straffen staan op het niet naleven van de nieuwe procedures. "Het niet naleven van de procedures kan resulteren in het afnemen van de toegangspasjes van de teamleden in kwestie voor toekomstige races. Ook kan het voorval worden gerapporteerd aan de wedstrijdleiding."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties