F1 Nieuws

Formule 1-commentator benoemt pikorde voor 2023-seizoen

Formule 1-commentator benoemt pikorde voor 2023-seizoen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-commentator benoemt pikorde voor 2023-seizoen

Formule 1-commentator benoemt pikorde voor 2023-seizoen
Red Bull Content Pool

Formule 1-commentator Will Buxton heeft via sociale media bekendgemaakt hoe de pikorde voor het aankomende seizoen er volgens hem uit zal zien. Buxton heeft daarbij een bijzondere top drie in gedachte.

Voor de meeste teams verliepen de drie testdagen goed. Er waren geen teams die écht grote problemen kenden als het ging om de betrouwbaarheid van de auto. Wel ontdekten sommige teams kinderziektes aan hun nieuwe bolide, maar dat is natuurlijk waar de testdagen voor bedoeld zijn. Verstappen-engineer Gianpiero Lambiase liet bijvoorbeeld optekenen dat er enkele problemen waren aan de auto van Verstappen, maar dat de problemen zich beter tijdens de testdagen konden voordoen dan tijdens de eerste race van het seizoen.

Pikorde van Buxton

Volgens Buxton zijn er twee teams die de plank (volledig) hebben misgeslagen. Het team van Williams heeft, anders dan McLaren, echter wel positieve testdagen achter de rug als het gaat om de afgelegde kilometers. Ook lijkt het team uit Grove een flinke stap vooruit te hebben gemaakt als het gaat om de performance van de 2023-bolide. Voor McLaren is het echter een compleet ander verhaal. Het team uit Woking legde de minste kilometers af van alle teams én de auto leek erg moeilijk te besturen.

In de 'lower midfield', zoals Buxton het noemt, bevinden zich de teams van AlphaTauri en Haas. Volgens de Britse commentator hebben beide teams nog niet het achterste van hun tong laten zien. Wel werkten beide renstallen veel rondes af. De volgende twee teams, volgens Buxton het 'upper midfield', zijn Alfa Romeo en Alpine. Voor Buxton is Alfa Romeo het team dat een van de betere testdagen heeft afgewerkt. Alpine liet tot op heden nog geen enkele vliegende ronde zien, maar wel zag de racepace er prima uit. Het is dus moeilijk om in te schatten waar de Franse equipe zich precies bevindt in de pikorde.

De top vier bestaat volgens Buxton uit drie bekende namen, maar één naam die eruit springt. Zo stelt Buxton dat Red Bull opnieuw de beste auto heeft gebouwd. Het team werkte goede testdagen af en ziet er erg sterk uit, zo stelt Buxton. Het team dat na Red Bull komt is Ferrari. Er zijn echter wel een aantal zorgen voor het Italiaanse team. Zo zou de racepace en bandendegradatie een grote zorg zijn voor het team uit Maranello. Als derde team noemt Buxton Aston Martin. Volgens de Brit liet het team uit Silverstone goede racepace en vliegende rondes zien. Als vierde team wordt Mercedes genoemd. Het lijkt er volgens de commentator op dat de Duitse equipe nog altijd zoekende is.

Bekijk hieronder de volledige top tien van Buxton op een rijtje:

  1. Red Bull
  2. Ferrari
  3. Aston Martin
  4. Mercedes
  5. Alpine
  6. Alfa Romeo
  7. Haas
  8. AlphaTauri
  9. Williams
  10. McLaren

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties